Ples Planeta 1.05.2023 – 7.05.2023

Posebno emotivna nedelja je pred nama. Ovo je period kada delujemo sa nesvesnog nivoa, ovo je period kada ne razmišljamo, ne kalkulišemo, kada govorimo iz srca i duše.

Ponedeljak započinjemo sa Plutonom koji će preći u svoj retrogradni hod, koji će 11. juna ponovo preći u znak Jarca i ostati do februara 2024. Na kratko smo ga osetili u znaku Vodolije i za svakog od nas je pozicija na nultom stepenu Vodolije, otvorila neka nova vrata, neku novu mogućnost. Neko otpuštanje, skidanje tereta i prihvatanje novog, pa makar i nepoznatog. Ovaj povratak u znak Jarca će nam samo potvrditi šta  možemo da očekujemo od februara 2024…. a do tada pa, da završimo sa svim što nas sputava da budemo potpuno slobodni, tradicionalna verovanja, uopštena mišljenja, socijalna ograničenja.  Oslobađanje od ograničavajućih obrazaca koje smo usvojili u detinjstvu, zabrane na život, na mišljenje, osećanje, sreću, uspeh i razvoj.

Jedini aspekt ove nedelje koji će se baviti našim mislima, racionalnim, će se desiti u utorak, konjukcija Sunca sa retrogradnim Merkurom je susret svesti i misli, naše mišljenje može biti osvetljeno, jasno. Sa uključenim raciom, donesite odluke koje isključuju emocije. Dobar dan za susret sa osobama koje vas mogu pravno posavetovati. Dobar dan i za izlaske na ispit koji se ponavlja, dobar dan i da pošaljete e Mail sa nekim projektom, idejom, nešto što se ponavlja, a da uključuje osobu koju doživljavate kao autoritet.

U četvrtak je kvadrat Venere sa Neptunom, obe planete su povezane sa čežnjom, nekim povezivanjem, ovo je žudnja za ljubavlju i želja za partnerom. Venera je u Blizancima vrlo promenljiva i neodlučna, a kvadrat prema Neptunu donosi i neka razočarenja. Najvažnije od svega jeste da ne budete ishitreni dok izgovarate ono što osećate, prvo osetite, duboko u sebi, budite iskreni sa sobom.

U petak, na Venerin dan, je pun Mesec, kao kulminacija ciklusa odnosa Sunce i Mesec, svakih dvadeset i osam dana, ovaj put i kao pomračenje Meseca. Sunce je blizu Urana, Merkur je retrogradan, Venera je u kvadratu sa Neptunom, a oseća se i približavanje Jupitera kvadratu sa Plutonom. Ovaj pun Mesec najviše pokreće pitanja vrednosti, za šta se treba boriti, sačuvati, osigurati, zaštiti, a šta treba otpustiti, čega se treba osloboditi. Mesec je u Škorpionu i svakako treba osvestiti onaj deo nas koji na nesvesnom nivou blokira ili nas drži zarobljenima. Teško je pronaći balans, pravu meru, budite fokusirani upravo na to da u svemu pronađete zlatnu sredinu, da bude dobro i za vas i za vaše najbliže, bez da ste sputani, bez da nekog drugog sputavate.

Na kraju nedelje, baš u nedelju nam ostaje još samo da ispratimo Veneru iz znaka Blizanci u znak Raka, gde ona može da živi svoju romantičnu i brižnu stranu. Ulazimo u period dobrih odnosa sa porodicom, sa decom. Vreme je da ulepšamo svoju kuću, svoj dom. Vreme je da budemo bliski, da se povežemo u ljubavi i radosti. Vreme je da doživimo pravu vrednost onih koje poznajemo i okoline koju poznajemo.