Ples Planeta 8.05.2023 – 14.05.2023

Prvi dan ove nedelje nemamo nijedan glavni planetarni aspekt ali je zanimljivo spomenuti jedan aspekt od 150* stepeni, kvinkunks, koji se dešava između Venere na nultom stepenu znaka Raka i Plutona koji je usporio na nultom stepenu znaka Vodolije. Ovaj aspekt zahteva prilagođavanje ali da mi sami ne znamo čemu treba da se prilagodimo. Susret neke planeta sa Plutonom uvek pokreće duboko podsvesno, senke, strahove koji slabe naše samopoštovanje. Venera je ta koja predstavlja odnose i vrednosti, pa će upravo iz tog razloga početak ove nedelje da se bavi upravo tim pitanjima, čemu se prilagođavamo kreoz neki odnos, koliko nam to vredi, koliko mi vredimo.

U utorak će se posle godinu dana u znaku Bika, sresti Sunce i Uran u konjukciji. Dan može biti nemiran jer sa Uranom osećamo da će doći do neke promene, u znaku Bika to može biti i gubitak nekog osnovnog prihoda koji nam predstavlja sigurnost. Uporno se držimo starog i poznatog pa to opiranje kad se pojavi nešto novo donosi unutrašnji nemir. Ovu konjukciju bi trebalo iskoristiti za nešto što inače smatramo rizikom, sa Suncem možemo videti, može biti osvetljena šansa ili prilika.

Venera i Saturn će kroz vodeni znak Riba i Raka napraviti harmonični aspekt u subotu. Baš kao na početku nedelje i na kraju nedelje se bavimo odnosima, ako smo uspeli da uvidimo unutrašnje strahove i nemir, ako smo se prilagodili novonastaloj situaciji, na kraju nedelje će naša osećanja dobiti na postojanosti, ovo je trenutak kada se čežnja sreće sa stvarnošću.

Posle pomračenja Meseca u znaku Škorpiona, koji je pokrenuo opštu uznemirenost, od ponedeljka imamo Mesec u znaku Strelca u aspektu sa svoji dispozitorom, mnoge lekcije će se savladati, naučiti i zapamtiti, u utorak kada pređe u znak Jarca, sve do četvrtka učimo se strpljenju i toleranciji. Kroz znak Vodolije u četvrtak i petak, iskoristite vreme da budete originalni i jedinstveni. Na kraju nedelje budite u tišini, molitvi ili nekoj samo vama znanoj meditaciji.