Ples Planeta 15.05.2023 – 21.05.2023

Jedna vrlo aktivna nedelja je pred nama, ne samo na ličnom već i na kolektivnom nivou. Vreme je za promene i vreme je da se radujemo tim promenama, koliko god da nas izvlače iz komfor zone.

U ponedeljak Mesec prelazi u znak Ovna, koji je vatreni, optimističan i pozitivan znak. Merkur koji nas je sputavao, odlagao stvari, terao nas da ponavljamo, sputavao nas da kupimo, sada kreće direktno i mnoga mišljenja će se sada slobodno izraziti, posebno ona koja ugrožavaju našu osnovnu egzistenciju. Istog dana će se Mars i Neptun sresti u dobrom aspektu, Mars u lošem dostojanstvu a Neptun u svom sedištu, ovaj aspekt je povoljan za neku aktivnost koja podrazumeva društveni rad. Učinite nešto dobro za druge.

U utorak Jupiter menja znak i prelazi u znak Bika, gde će ostati sve do maja 2024. Jupiter je najveća planeta u našem sunčevom sistemu i potrebno mu je dvanaest godina da napravi krug oko Sunca, u jednom znaku se zadržava oko godinu dana. Ovo je planeta sreće i sa njim obično računamo na neko širenje, šta nas čeka dok bude u znaku Bika? Očekujemo njegov doprinos na ekonomskom rastu, znak Bika je povezan sa konkretnim rezultatima, sa sigurnošću i uživanjem, ovde se povećava i bogatstvo. Napredak i poboljšanje kroz produktivno, istrajno i pouzdano delovanje. Sigurnost je ovde povezana sa materijalnim, koji uključuje i novac, i luksuz pa i raskošnost. Sa druge strane velika je vrednost i u jednostavnosti, voditi jednostavan život, povezati se sa prirodom, svakodnevnica ispred kompjutera ili u automobilu u vreme Jupiterovog prelaska kroz znak Bika prestaje da bude dominantna. Sada je vreme i da se u nama probudi potreba da dobijemo ono što zaslužujemo i tada će to biti posesivno ali ova pozicija zna da nas učini i velikodušnima prema onima koje volimo. Na kraju, važna je sigurnost ali ne nužno i obilje.

U četvrtak će se Jupiter naći u kvadratu sa Plutonom, aspekt koji ćemo svi osetiti na različite načine, važno je gde nam se nalazi natalni Jupiter i čime vlada, ali ono što je najvažnije sa ovim aspektom, da je moguće doživeti obilje i unutrašnji rast samo ako smo spremni prihvatiti potrebne promene i transformacije.

U petak 19.05. ponovo imamo mlad Mesec na 29. stepenu, ovaj put znaka Bika. Ovaj mladi Mesec je najviše od svega zatišje pred buru. Svako od nas se boji nepoznatog, promene nisu udobne, gubitak neke sigurnosti, suočavanje, previše energije koja treba da nas uzemlji, samo jedan dan ispred očekivanog T-kvadrata koji će napraviti Mars, Jupiter i Pluton.

Mars u subotu prelazi u znak Lava, njegova energija se posle dužeg vremena menja ali pre nego što počne da je živi susret sa Plutonom može puno toga da promeni i pokrene, ako se bavimo samo kreativnošću, avanturom, igrom ili zabavom, još neko vreme ćemo biti daleko od želja i poriva svog ega.

U nedelju je egzaktna opozicija Marsa i Plutona, a oseća se i kvadrat Jupitera prema obe planete, veoma moćne energije se bude ovih dana. Jupiter je širenje, Mars je energija, a Pluton je transformacija. Borba za moć spolja ali i unutar nas samih. Sada nije vreme da se prećuti, suočite se sa svojim strahovima, to vam može biti od pomoći.

Istog dana Sunce prelazi u znak Blizanaca, promenljiv vazdušni znak Blizanci aktivira informisanost, komunikaciju, kretanje, razmenu, posebne uvide, putovanja i edukaciju. Mentalna aktivnost postiže svoj maksimum. Srećan vam rođendan Blizanci.

Odmah nakon ulaska u Blizance Sunce će imati susret u aspektu trigona sa Plutonom, opet je reč o transformaciji, sve je lakše sa ovim znakom, samo nemojte previše da mislite, već osvestite svoje unutrašnje blokade.