Ples Planeta 22.05.2023 – 28.05.2023

Ovu nedelju ne počinjemo već nastavljamo u istom tempu. Ono što svi osećamo je neka vrsta nemira, jedino što treba da se zapitamo da li je s razlogom ili bez, to niko ne može da zna jer nemir ima određenu jačinu za svakog od nas na različit način.

U ponedeljak se i dalje oseća trigon između Sunca i Plutona, posebno će ga osetiti vazdušni znaci Blizanci, Vage i Vodolije. Aspekt je pozitivan ali je istovremeno i takav da u nama budi potrebu da se izborimo, da promenimo, da transformišemo ono što već odavno čeka da se transformiše. Snagu mu dodaje sekstil Sunca sa Marsom, što je definitivno znak za pokret, treba paziti da naš ego ne preuzme svu energiju za sebe ali je to vrlo teško sputati.

Utorak je Marsov dan i baš danas imamo jedan od najizazovnijih aspekata, ne samo za ovu nedelju. Ovaj aspekt na ličnom nivou predstavlja izazov koji kaže da treba da se fokusiramo na konkretne ideje i projekte, a ne da svoju energiju razbaciujemo na sve strane. Potrebno je da odredimo i svrhu našeg delovanja, da tačno znamo u kom pravcu je treba usmeriti. Na kolektivnom nivou, ovaj aspekt ukazuje na borbu za prevlast, kao i greške koje će uticati na sigurnost svakog od nas.

Na kraju nedelje Sunce će ući u još jedan aspekt, ovaj put kvadrat sa Saturnom i tada će se svako suočiti sa onim što Saturn simboliše, dužnost, odgovornost i red ili pravila. Koje su to prepreke koje treba da savladamo, da bismo bili potpuno slobodni.

Mesec je u fazi rasta, prolazi kroz znakove Rak, Lav i Devica. U fazi rasta delujemo i napredujemo za svoju porodicu i poreklo, lavovski pravimo reda.