Ples Planeta 5.06.2023 – 11.06.2023

Prošlu nedelju smo završili sa prelepim aspektom Venere i Neptuna, upravo pre njenog prelaska iz znaka u kojem je svaka osoba prolazila kroz jaku unutrašnju emotivnost. Sada Venera voli da voli, pa će svi odnosi ili sve ljubavi doći na viši nivo, živeti određenu kreativnost, uživanje i radost. Ova Venera voli da uživa ali ova Venera je izuzetno važna i u umetnosti, muzici, glumi. Pa ako vi niste jedan od onih koji su na pozornici, budite onaj koji uživa u predstavi.

Istog dana u ponedeljak, odmah nakon prelaska u znak Lava, Veneru čeka opozicija sa Plutonom, ovaj aspekt nije lak i uvek ima istu jačinu kojom treba nešto pustiti da bi se nešto novo rodilo. Budite skoncentrisani na promene, kako u ljubavnim odnosima, tako i u svim drugim vrednostima, nešto mora da nestane, bez obzira koliko nam to vredi, bez obzira na to koliko se plašimo promene.

Za početak nedelje je ovo sasvim dovoljno, uzmite sebi vremena u utorak, sredu i četvrtak da se saberete, dok nas dotiču mesečevi aspekti iz znakova Jarac, Vodolija i Ribe. Mesec je u fazi opadanja, posle opozicije u znaku Blizanci – Strelac, očekivanja su nam porasla, komunikacija se oslobodila, do te mere da smo spremni i slagati, samo da sve ostane po starom.

Pripremljeni za vraćanje Plutona u znak Jarca? Šta vam se sve desilo od marta do sada? Ko vas sprečava da budete svoji, koje su to društvene norme, koja vlast hoće da potvrdi svoj opstanak, svoju moć. Sve do januara će se ponavljati stari šabloni, obećanja, postoji li u nama neka potreba da se ostane sa starim, poznatim đavolom umesto da se suočimo sa novim đavolom. Možda nam je potrebna cela godina, kada Pluton konačno uđe u znak Vodolije, da doživimo svoju slobodu onako kako treba, da počnemo da se osećamo odgovorno zato što smo slobodni.

Nedelja je najaktivniji dan zbog Merkura koji vlada našim mislima, razmišljanjem i odlukama. Pre nego što će preći u znak Blizanci napraviće trigon sa Plutonom koji je ponovo prešao u znak Jarac, aspekt nam omogućava da neka teška pitanja i odgovore prihvatimo lakše nego inače ali to ne znači i da smo zadovoljni. Sam prelazak u znak Blizanci, gde je Merkur u svom sedištu, donosi i određeni nemir, izlazak iz usporenog Bika, može doneti puno novih suočavanja, pa i konflikte sa svima koji nam ne odgovaraju, koji su nas verbalno izazvali, koji nas sputavaju da slobodno mislimo i slobodno se izražavamo.

Merkur vlada trgovinom, novinarstvom, učenjem, podučavanjem, informacijama, kratkim putovanjima, kontaktima, što će u narednih dvadesetak dana procvetati.

Na kraju, u nedelju, još jedan aspekt Venere, ovaj put sa Jupiterom, iako je aspekt izazovan, možemo ga smatrati i pozitivnim, možda smo poželeli previše ili prejako, možda nam je važnije da uživamo, možda nam je smisao sopstvenog života vredniji od svega, možda to baš tako i treba.