Ples Planeta 19.06.2023 – 25.06.2023

Samo jedan dan posle Mladog Meseca, Sunce će se naći u kvadratu sa Neptunom, sada se pitamo ko smo i koju ulogu igramo na sopstvenoj sceni. Ovaj aspekt može da probudi u nama potrebu da pobegnemo od stvarnosti u kojoj smo se zatekli, samo od nas zavisi koji put smatramo ispravnim, koji put će nam naše Sunce osvetliti.

Istog dana dve najveće planete sunčevog sistema, dva hronokratora, Jupiter i Saturn, će se sresti u pozitivnom aspektu sekstila. Vreme i prostor sarađuje, pa samim tim i rast i sigurnost. Ovaj aspekt je izuzetno povoljan za neke poslove vezane za nekretnine, materijalno poboljšanje, pametno raspolaganje novcem i slično. Saturn je od prošle nedelje retrogradan pa njegova potreba da nas ograničava neće toliko biti jaka, nasuprot Jupitera koja nam donosi širenje.

U sredu 21.06. ove godine u 16:58 Sunce prelazi u znak Raka, počinje leto. Vodeni znak Raka, uvek govori o emotivnoj povezanosti. Za osobe koje su rođene u ovom znaku, osobe koje imaju Ascedent u Raku ili neku planetu ovo je period pronalaženja emotivne sigurnosti. Znak Raka se takođe vezuje za dom i porodicu, bolja povezanost, bliskost, pitanja koja se tiču naših odnosa u porodici mogu biti otvorenija, stari problemi se mogu rešiti, otpustiti. Na kraju ono što pokreće ovaj znak, tiče se svih pitanja poverenja, kako u sebe tako u druge.

Mesec se kreće, raste, kroz znakove Rak, Lav i Devica, naglašavajući kreativnost i realizaciju istog. Jedna lepa nedelja je pred nama, delujući iz srca, kreativnost, radost i ljubaznost nam može doneti zadovoljstvo i lepe susrete.