Ples Planeta 1.01.2024 – 7.01.2024

Prvi dan, nove godine, prvi dan nove nedelje je pred nama.

Godina pred nama je po broju, godina osmice, broj koji u sebi nosi simboliku transformacije ili velike promene. Baš kao i prošle godine i ove godine ulazimo u novu godinu sa retrogradnim Merkurom koji je u znaku Strelca, pored Venere i Marsa. Lične planete u Strelcu, a Jupiter u znaku Bika, donose jednu lakšu i optimističniju godinu u odnosu na prethodnu i baš kao što dolikuje treba da poželimo da nam bude lepša i lakša.

Prvi i jedini planetarni aspekt u ovoj nedelji će napraviti Venera iz znaka Strelca sa Saturnom u znaku Riba, ovaj asepkt predstavlja susret ljubavi, odnosa, senzualnosti, sigurnosti i vrednosti sa Saturnom koji predstavlja stvarnost, realnost, odricanje i strpljenje. Venerin optimizam i idealizam će proći kroz neku vrstu testa.

U utorak Merkur kreće direktno i završava se faza problematične komunikacije, faza pogrešnih dogovora, ugovora, faza suzdržavanja od kupovine. Kako je on oko dva dana stacionarno direktan, još uvek u utorak i sredu mogu da se očekuju zastoji u saobraćaju ali i loša procena kada je saobraćaj u pitanju pa budite oprezni i nemojte voziti ako niste dovoljno odmorni i skoncentrisani.

U četvrtak popodne Mars menja znak i prelazi u znak Jarca, što znači da će nam se volja i energija sada obojiti upornošću i izdržljivošću. Naredni period od oko dva meseca treba da iskoristimo za projekte i planove koji od nas zahtevaju fizičku izdržljivost i snagu. Odlučnost je ovde podržana od jasnih planova, proračuna, tačnosti i discipline.

Mesec se kreće od znaka Device do znaka Strelca, u fazi je opadanja, vreme je da se dovrši započeto, posebno ako su neka porodična pitanja aktuelna.

Već kako je najavljeno najintenzivniju godinu 2024. će imati promenljivi znakovi Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe… za njima su fiksni znaci Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodolije i na kraju kardinalni znaci koji mogu očekivati izuzetno povoljan period Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarčevi.

Srećna nam Nova godina, lepša, bolja i ispunjenija.