Ples Planeta 26.02.2024 – 3.03.2024

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Device, odmah posle punog Meseca, svi smo dosta napeti jer treba napraviti nekog reda, od nas se očekuje da znamo gde i kako. U toku dana će Mesec preći u znak Vage pa ćemo početi sa odnosima. Ovo su dani kada zameramo partneru na nekim sitnicama, na zaboravljenim trenucima, na nemarnost i na neurednost.

Aspekt Marsa i Jupitera će nam odmah sa ponedeljkom doneti vetar u leđa i sa puno entuzijazma ćemo se pokrenuti, konretni projekti, ideje i planovi dobijaju na smislu i sada smo aktivno usmereni da postignemo cilj.

Ovaj aspekt će ipak ostati u senci jer se do kraja februara odigrava jedan mnogo zanimljiviji, ali ne i lepši, višestruki aspekt između Merkura, Sunca i Saturna. Sa Saturnom u Ribama teško je sebi i drugima postaviti granice, Saturnove sposobnosti za disciplinu i upornost prilično su slabo razvijene u Ribama, pa će tako njegov položaj njegovi aspekti prema ličnim planetama odrediti važne, pa čak i sudbinske događaje. Prvo će se povezati Merkur i Sunce, što znači da će se povezati misao i svest, stvari će nam biti osvetljene i onda će taj Merkur, tako jasan i svestan stići do Saturna, sada je vreme da pritužbe, nepravde, skrivene istine i nesavršenosti postanu očigledne, da ih vidimo. Odjednom će nam biti jasno gde smo se zaglavili i u odnosu na koga smo ostali zaglavljeni u nečemu što nam ne odgovara. Sada jasno i glasno kritikujemo ono što nas je iskoristilo i oduzelo nam slobodu, nametnulo zavisnost. Odmah posle Merkura stiže i Sunce i više nego ikada bićemo okrenuti samo onome što nam je zaista važno, onome što nas ne ograničava, ne kontroliše. Nije lako, posebno kada se stvori navika i kada verujemo da ne može bolje. A može, uvek može bolje, samo hrabro i bez stida. Podrška od Jupitera čini sve lakše i srećnije.

Na kraju nedelje Venera, posle Jupitera u Biku, stiže do Urana i takođe pravi kvadrat. Venera je dispozitor planetama u Biku i ovde je upravo ona ta koja treba da izbalansira između pristupa i sigurnosti, kao i između prepuštanja i slobode. Baš kao što smo započeli ovu nedelju nesporazumi na nivou odnosa se nastavljaju i neke veze mogu doživeti konačni prekid, posebno ako nema dovoljno slobode ili se partner omalovažava. Venera teži balansu i ima potrebu da na miran način uskladi jedan odnos ali to nije lako kada se nalazi u znaku Vodolije, ne morate baš sve sada da rešite, korak po korak, još jedna šansa isto može biti korisna.