Ples Planeta 4.03.2024 – 10.03.2024

Sam početak nedelje zapčinjemo bez planetarnih aspekata, što uglavnom ukazuje na nastavak energije od prethodne nedelje. Mnogi se još uvek oporavljaju od upliva Saturna i osećaju da je teret još uvek tu ali i da će ga se konačno osloboditi.

Mesec će se u toku dana premestiti u znak Jarca, gde je naglasak na obavezama, strpljenju i odgovornosti, ovo je nedelja kada Mesec prolazi kroz svoju zadnju fazu, pa između ostalog treba da završimo, započeto.

Glavnu atmosferu nosi Merkur i Uran. U petak je prvi planetarni aspekt, gde se sreću Merkur i Neptun u konjukciji u znaku Riba, ovaj aspekt imamo jednom godišnje, od 2011. godine od kada je Neptun u svom sedištu. Kako je Merkur planeta koja nam donosi mentalnu, misaonu jasnoću, a Neptun hoće da zamagli, ovde je teško doneti bilo kakvu jasnu odluku, nedostatak logike, nedostatak istine, nedostatak razuma je svakako u manjku u odnosu na inspiraciju, maštu i empatiju. Trebalo bi odložiti sve ono u čemu se osećamo nesigurno ali pre svega ono u šta ne verujemo, ovo je period i kada može doći do neke prevare, krađe i sličnog.

U subotu ćemo imati izazovan aspekt između Marsa i Urana, ovo je jedan od opasnijih aspekata kako na nivou onoga na šta ne možemo da utičemo, prirodne nesreće ali i nesreće koje su izazvane zbog nepromišljenih odluka, mogući su i sukobi zbog nekog stava, zbog ego momenta, u svakom slučaju izbegavajte bilo kakvo sukobljavanje. Neće nam pomoći ni dobar aspekt Sunca prema ovom Uranu jer ćemo misliti da treba nešto uraditi, a to će samo dodati ulje na vatru.

Zadnji dan u nedelji opet Merkur aktivan , iz znaka Riba, prelazi u Ovna i ponovo smo aktivni prema spolja, ideje koje su nastale u tišini, sad će u naredne tri nedelje moći da se realizuju tako što će služiti nama lično. Dobro je planirati unapred, dobro je započeti jedan novi ciklus baziran na onome šta nam je važno. Komunikacija će biti direktnija, trgovina aktivnija, misao brža.

U nedelju imamo i Mlad Mesec na 21. stepenu znaka Riba, energija je usmerena prema unutra, čežnja prema unutrašnjem miru i povezanošću sa sobom. Ovo je odličan period za meditaciju i upravo pod uplivom Urana, treba da se oslobodimo starih obrazaca i vezanosti pronalazeći slobodu u sebi.