Ples Planeta 22.04.2024 – 28.04.2024

Ove nedelje nemamo nijedan planetari aspekt. Da li je to zatišje pred buru ili je to jednostavno, bolje mi je u tišini dok mi celo telo vibrira i vapi za promenom. Velika konjukcija Jupitera i Urana se još uvek oseća i iako nemamo objašnjenje za ono što osećamo, vrlo smo oprezni i suzdržani.

Mesec se kreće kroz znakove Vaga, Škorpion, Strelac i Jarac, ovde je potreba da se postigne balans, da se izbegne povređenost, da se nauči prava mera i da se nauči strpljenje. Ove nedelje Mesec prolazi kroz znak pada i izgona i velika je verovatnoća da ćemo biti emotivno osetljiviji, svemu će dodatno doprineti pun Mesec u znaku Škorpiona u sredu u 1:49. Pun Mesec je u kvadratu sa Plutonom u znaku Vodolije, koji je ujedno i njegov dispozitor, ovo ukazuje na potrebu da se menjamo, da nešto promenimo ili da nekog promenimo. Kako to nije jednostavno jer nas sputava strah da nešto može loše da se završi, strah da ćemo se pokajati, naša uverenja su nam isto prepreka. Ova nedelja je cela u simbolici gubitka što kroz okolnosti, što nekom našom odlukom. Ovo je nedelja kada se zatvaraju vrata starom a otvaraju se neka nova vrata gde nas čeka jasna i svetlija budućnost. Čemu tuga, čemu strah? Mi ne umemo da se radujemo novom dok to ne postane staro i poznato. Važno je samo napraviti razliku ili izbalansirati šta nam je važnije, samovrednost ili spoljne vrednosti.

Merkur će u četvrtak ponovo krenuti direktno i takođe zatvoriti vrata prošlosti. Šta smo rešili rešili smo, sada je vreme da se uputimo novim putem koji će nas voditi u realizaciju novih projekata.

Sa direktnim Merkurom, olakšanje će osetiti znakovi Blizanci i Device, ponovo je povoljno komunicirati, potpisivati ugovore, napraviti i zaključiti dogovore.

Konjukcija Jupitera i Urana, a sada i pun Mesec u Škorpionu, najveće promene će doneti fiksnim znacima, Bik, Lav, Škorpion i Vodolija.

Rakovi su posebno osetljivi ali će kroz neke povoljne vesti osetiti olakšanje.

Vage nikako da se opuste i oporave zbog pomračenja, dobro bi bilo pronaći sredinu, kompromis, pojedinačno ili zajednički nebitno je.

Znak Jarca ima za sad stabilan period.

Znak Riba se polako opušta.