Ples Planeta 29.04.2024 – 5.05.2024

Ove nedelje, glavnu energiju nose Venera i Mars. Već u ponedeljak i utorak obe planete menjaju znak i ulaze u svoje sedište. Ovaj period će biti izuzetno dobar i kvalitetan kada su odnosi u pitanju, možda je baš sada pravo vreme da razjasnite i objasnite svoja očekivanja u jednom odnosu. U odnosu na to da će obe planete biti jake u svom sedištu, suočavanje jedan na jedan će biti ravnopravno. Kako nije sve idealno obe planete će biti izložene aspektima, Venera sa Plutonom, a Mars sa Neptunom, jake strasti, obmane i razočarenja su takođe moguća.

Mesec započinje ovu nedelju u znaku Jarca i u fazi je opadanja, nakon retrogradnog Merkura, dobro je da se u toku nedelje pozavršavaju neki započeti poslovi i da se konačno napravi malo reda.

U ponedeljak Venera izlazi iz znaka Ovna i pomalo umorna od osvajanja i udvaranja prelazi u svoje sedište gde se sprema za uživanje i radost. Kako je Venera povezana sa svim vrednostima ali i sa našom predstavom sopstvene vrednosti, pravo je vreme da se time pozabavimo, da nadomestimo nedostatak samopouzdanja tako što ćemo se skoncentrisati na prave vrednosti koje nosimo unutar nas samih. Prirodnost, senzualnost, radost, pouzdanost i lepotu samu po sebi. Prihvatanju promene će pomoći izazovni aspekt Venere sa Plutonom u sredu, nije lako napraviti promenu i otpustiti nešto ali je neophodno da bi mogli započeti nešto novo.

U utorak Mars prelazi u znak Ovna gde će ostati do 9. juna. U svom znaku on može ispoljiti i najjaču energiju, snagu i moć ali isto tako u svom znaku Mars može biti i agresivan. Mars u svom znaku prvo deluje, napada, kreće u akciju pa tek posle govori ili razmišlja. Najbolje od ovog Marsa jeste što nas pokreće i ne razmišljamo mnogo o tome gde će nas odvesti. Pre izlaska iz znaka Riba, dva dana će biti u konjukciji sa Neptunom u ponedeljak i utorak, pa nas neka laž ili razočarenje može izvesti iz takta, nekima to može štetiti, posebno ako je u pitanju poslovni saradnik kojeg svakako želimo da zadržimo.

U četvrtak Pluton, koji je stigao do 3. stepena znaka Vodolije, kreće retrogradno i još jednom će se vratiti na 29. stepen znaka Jarca, tek da potvrdi sve što još mora da se obavi u znaku Jarca. Ovo je svakako konačni i možda najteži period za sve koji su rođeni oko 20. januara, oko 20. aprila, oko 20. jula i oko 20. oktobra bilo koje godine. Posle ovih par meseci Pluton će preći konačno u znak Vodolije i promene neće biti toliko dramatične jer je znak Vodolije prirodni znak napredovanja i promena.

Ove nedelje su odnosi glavna tema i znakovi kojima vladaju Venera i Mars, Ovnovi, Bikovi, Vage i Škorpioni. Promene i odnosima neće zaobići ni Lavove, Vodolije, kao ni Rakove i Jarčeve.