Ples Planeta 13.05.2024 – 19.05.2024

Ova nedelja može biti na neki način uznemirujuća jer će čak dve lične planete napraviti konjukciju sa Uranom. U ponedeljak će to biti Sunce, aspekt koji ćemo osetiti kao nemir jer će nas terati da promenimo nešto u cilju oslobođenja. Mi se često držimo starih, poznatih šablona jer nam je tako jednostavnije, čak i kada smo svesni da nas to ograničava, nekad i šteti. Znak Bika, gde se dešava ova konjukcija, uvek govori o stabilnosti i sigurnosti, to je znak koji ne voli promene, znak koji se tvrdoglavo drži poznatog i udobnog, od kad je Uran u ovom znaku, mi se borimo da otpustimo stvari koje su nadživele svoju korisnost. Osnovna potreba ovog aspekta je da nas nauči kako da se oslobodimo otpora.

U sredu Merkur, koji je takođe lična planeta, menja znak i sada iz Ovna, gde se zadržao malo duže nego inače, prelazi u znak Bika, gde će nam mnogo toga biti jasnije ili bolje rečeno više usklađeno sa stvarnošću. Razmišljanje je sporije, sada nemojte očekivati brze odgovore, ni brzinu uopšte, jer se takođe radi o sigurnosti. Nema ishitrenih kupovina, ni ishitrenih dogovora, ovo je period dva puta meri jedanput seci, pa će vam se činiti da se sve razvuklo, da nema kraja, to jest da nema početka. Sa druge strane nema bojazni od nepromišljenosti i naglosti. Samim prelaskom u znak Bika, samo za jedan dan kasnije Merkur ulazi u kvadrat sa Plutonom, pa će se i naši strahovi pojaviti i dodatno nas usporiti. Sa pozitivne strane ovo je dobar aspekt, iako traje samo dva dana, da svoju energiju misli usmerite ka istraživanju.

U subotu će i Venera, posle Sunca, napraviti konjukciju sa Uranom. Venera je u svom sedištu, povezana sa prirodom i sa prirodnim potrebama, konjukcija sa planetom koja je ovde u znaku svog pada, može poprilično da uzdrma tu povezanost sa prirodnim potrebama i lepotom. U proteklih pet, šest godina smo se previše udaljili od stvarne unutrašnje vrednosti, prepustili smo se previše uticaju koji dolazi spolja, uticaju koji nas tera da se oslobodimo pravih vrednosti u ime napredovanja, u ime da se bude drugačiji, originalniji, neobičniji. Nije svaka promena važna sama po sebi, ona mora da postigne određenu zrelost, da bude podržana ličnim identitetom.

Istog dana u subotu, sjajan aspekt dva benefika u znaku radosti i dobitka, može mnogima doneti dobre vesti, srećne okolnosti i ispunjenje obećanja. Sunce i Jupiter u znaku Bika, traži da te prilike iskoristimo za sebe. Budite hrabri, ovde neće nedostajati samopouzdanje.

Ova nedelja je povoljna za zemljane znake, Bik, Devica i Jarac, ali se i sekstilni znaci u odnosu na zemljane znake mogu dobro osećati i mogu očekivati neke povoljne poslovne ponude ili finansijski dobitak, znaci: Rak, Škorpija i Ribe. Što se tiče vatrenih i vazdušnih znakova, i dalje vas podržava Mars u Ovnu i daje vam posebnu energičnost da delujete, možda se rezultati još ne vide ali nećete dugo čekati na njih, znaci: Ovan, Lav, Strelac, Blizanci, Vage i Vodolije.