Ples Planeta 20.05.2024 – 26.052024

Ove nedelje su aktivna tri benefika, pa u skladu sa tim očekujemo jednu nedelju koja će nam doneti mnogo dobroga, dobre vesti, dobre odnose i širenje.

Već prvi dan, popodne u 14:59 Sunce prelazi u znak Blizanaca i započinje tridesetodnevni boravak u znaku Blizanaca. Znak koji će nas pokrenuti, ubrzati, ovo je znak koji će nam doneti nova znanja, informacije, razmenu uvida, komunikaciju i kretanje u svakom smislu. Ako ste bili zaglavljeni zbog znaka Bika, koji je oprezan i koji se plaši da će izgubiti sigurost, dobro je znati da je period pred nama jednostavniji kada su promene u pitanju, lakše donosimo odluke ali lakše prihvatamo i greške u odlučivanju. Kao i sve planete koje promene znak, već neko vreme, odmah na početku imaju susret sa Plutonom koji je na prvim stepenima znaka Vodolije, ovo aktivira mentalnu aktivnost, sposobnost da svojom jakom voljom napredujemo, način razmišljanja će lakše voditi u transformaciju svega, pa i nas samih.

Najaktivniji dan je četvrtak, prvo Venera konjukcija Jupiter u Biku, pokreće sve vrednosti, dan je dobar za investicije, kupovinu, prodaju, finansijske razmene, dobitak kroz igre na sreću, dobitak kroz posao. Venera je povezana i sa ljubavnim odnosima, pa će se ovde aktivirati i neke nove veze, dok stare mogu napredovati i partneri se mogu odlučiti za zajednički put kroz brak ili zajednički život. Ovo je aspekt koji često donosi i afere, pa može se desiti da neko duže udvaranje uspe iako nisu obe strane slobodne.

Istog dana ćemo imati i pun Mesec na trećem stepenu ose Sunce u Blizancima, a Mesec u Strelcu. Ovaj pun Mesec je pod dobrim aspektom Putona i Neptuna, vreme je da se stekne znanje, vreme je da se stečeno znanje aktivira kroz neku korist, ovo je srećan pun Mesec i treba da se radujemo svemu što nam donosi.

Istog dana Venera menja znak i iz Bika prelazi u znak Blizanci, ovde ponovo imamo otvorenu, veselu i laku komunikaciju, puno novih susreta, upoznavanja, dopisivanja, ljubavnih trenutaka koje ne opterećuju. Ova Venera jedino može biti pomalo neodlučna, pa i sklona paralelnim vezama. Posebno će na naše strasti uticati aspekt sa Plutonom, kada su vazdušni znaci u pitanju najvažnije je biti brz i fleksibilan jer je energija promenljiva.

Na samom kraju u nedelju, najvažniji događaj ne samo za ovu nedelju nego za prošlih dvanaest godina i za prošlih godinu dana. Jupiteru treba dvanaest godina da napravi krug oko Sunca, tako da u jednom znaku Zodijaka provede godinu dana. Zadnji put je bio u Blizancima u junu 2012. godine, a od maja 2023. do sada je bio u znaku Bika.

Jupiter je najveća planeta u našem Sunčevom sistemu, u grčkoj mitologiji je Zevs, otac Bogova. U astrologiji ga povezujemo sa širenjem i prostorom. Prelazak u znak Blizanaca donosi lak pristup znanju, profit od komunikacije, veliki potencijal za samoizražavanje, aktiviraju se putovanja i kretanje uopšte, svojim boravkom u vazdušnom znaku Blizanaca unosi lakoću u težinu ovog vremena. Posebno povoljan period donosi vazdušnim znacima, pre svega Blizancima, Vagama i Vodolijama, pozicija u vazdušnom znaku povoljna je i za vatrene znakove Ovan, Lav i Strelac. Kako je ovde reč o benefiku on ne može biti nepovoljan ali se od preterivanja moraju čuvati Device, Ribe i Strelčevi.