Ples Planeta 10.01. – 16.01.2022

Ovu nedelju započinjemo sa vrlo aktivnim Mesecom u znaku Ovna, sve do poslepodneva kada će se Mesec premestiti u znak Bika, ova energija nas može lako odvratiti od početnog entuzijazma na samom početku nedelje i ponovo nas ušuškati u poznato, ne menjanje onoga u čemu smo i čemu verujemo. U odnosu na aspekte koje pravi, sve će nas to samo dodatno iznervirati uz mogućnost da sami sebi budemo najmanje laki, da sa samim sobom uđemo u najveći okršaj.

U utorak kada Sunce napravi sekstil sa Neptunom, iako je to pozitivan aspekt, mi ovde možemo videti ono što se ne vidi, mi možemo da se probudimo iz nekih snova a da nam to buđenje uopšte ne bude udobno. Setite se šta ste sebi obećali, setite se koje snove ste sanjali i kako ih možete realizovati.

Istog dana je i Mars u kvadratu sa Neptunom, pa su to voda i vatra u okršaju, ili će voda ispariti ili će voda neku vatru ugasiti. Unesite malo kreativnosti u svoje planove i smanjite vatru da voda ne ispari.

Ipak najznačajniji događaj ove nedelje će biti u petak, kada će Merkur usporiti i ući u svoju prvu retrogradnu fazu za ovu 2022. godinu. Sa 10. stepena znaka Vodolije, vraća se sve do 24. stepena znaka Jarca, ponovo će biti direktan 4. februara, a iz senke tj. do 10. stepena Vodolije stići će 24. februara. Pre svega će napraviti kvadrat sa Uranom i dovesti nas u verbalni konflikt zbog dve stvari, jedna zbog našeg osnovnog prava na slobodu i mišljenje, a druga zbog osnovnih potreba za materijalnu sigurnost. U ovom periodu je teško ostati po strani, iako se ne savetuje donošenje odluka, mi srljamo skoro svakodnevno u neku novu. Najgore što može da nam se desi jeste upravo da se predomislimo. Nije sramota pogrešiti, nije sramota ni pokušati ponovo i ponovo. Mesec će u subotu preći u znak Raka, pa se mnogo toga može odigrati upravo u krugu porodice, pronađite put da se dogovorite sa svojom porodicom, neka se ovaj retrogradni Merkur, koji će se vratiti u znak Jarca, pobrine za prave vrednosti koje nastaju kroz porodicu.

U nedelju će se sresti Sunce i Pluton u konjukciji u znaku Jarca, promene su moguće, svako može da se promeni ako to želi. Strah da ne izgubimo moć, strah da ne izgubimo autoritet ili samo strah od promene uverenja, drže nas u istom, nepromenjenom okruženju.