Ples Planeta 15.04.2024 – 21.04.2024

Početak nedelje ostaje potpuno u senci i skoro da se ništa ne dešava, prava žurka počinje od petka, što ujedno i priliči danu koji je pod vladavinom Venere jer se upravo u njenom znaku, znaku Bika, posle osamdeset i tri godine, u nedelju 21.04., dešava velika konjukcija Jupitera i Urana. Ta zadnja konjukcija 1941. godine je napravila pravi haos na svetskom nivou, tako što je ceo svet bio u ratu, ovaj put to ne bi trebalo da se desi jer je bog rata Mars u znaku Riba i bori se za socijalnu jednakost u svetu. Uran je planeta inovacija, tehnologije, preokreta i revolucije, u konjukciji je sa planetom koja donosi uvide, znanje, spoznaju svrhe i donosi širenje. Znak Bika je znak novca, ekonomije i poljoprivrede. Ono što je nekom dobro, za nekog možda nije, jedna je od simbolike konjukcije, tako da ćemo i ovaj put na kolektivnom nivou doživeti promene koje će nekima doneti ekonomski rast i prosperitet ali će isto tako ova konjukcija uticati na to da će se mnogi osetiti ugroženo i izgubljeno. Sekstil sa Marsom i sa Saturnom, postavlja pitanje kako ćemo se mi sami odnositi prema promenama, da li ih treba prihvatiti ili se uporno držati starih obrazaca.

Na ličnom nivou uvek je važno videti u kojoj kući se dešava ova konjukcija i videti koja tema je aktivirana. Naravno u odnosu na poziciju Sunca izazov, ekspoloziju, promenu, spoznaju i finansijsku promenu mogu očekivati fiksni znakovi Bik, Lav, Škorpion i Vodolija, treća dekada ovih znakova. U nešto blažoj varijanti ali svakako aktivne promene mogu doživeti i zemljani znaci, Bikovi, Device i Jarčevi.

U petak je konjukcija Merkura i Venere, ova konjukcija je inspirativna da napišemo nešto kreativno, da se izvinimo nekoj osobi koja je to već odavno zaslužila, da napišemo ljubavno pismo nekoj osobi koju već dugo volimo, samo pazite da ne pošaljete pogrešnoj osobi, Merkur je još uvek retrogradan.

Istog dana će Sunce preći u znak Bika 19.04. u 15:59, počinje period vladavine Bika i Venere, sigurnost i uživanje je ovom znaku najvažnije. Radost je naći pravu ravnotežu između odricanja i uživanja, kao i velikodušnosti i sigurnosti. Srećan rođendan Bikovi!