Ples Planeta 8.04.2024 – 14.04.2024

Prvi dan ove nedelje je i najintenzivniji, dan koji neće obeležiti samo ovu nedelju već i period od šest meseci, do sledećeg pomračenja Sunca. Na 20. stepenu znaka Ovna u 20:21 sreću se Sunce i Mesec na početku novog ciklusa, koji pre svega vidimo kao Mlad Mesec, kako je ovaj susret blizu Severnog Mesečevog Čvora, doći će i do pomračenja koje neće biti vidljivo u Evropi. Osim što ovaj događaj u sebi nosi karmički značaj, nešto će doslovno potamneti ili neće biti vidljivo, to što ne vidimo će postati vidljivo tek kada budemo spremni da se suočimo sa starim ranama i povredama. Ovo je trenutak kada postajemo svesni onoga što nas sputava da nastavimo dalje, znak Ovna je znak novog početka, nijedan početak nije lak ali je lakši kad potonemo, kada se probudimo iz mraka, kada pogledamo u novo svetlo.

Za postizanje cilja potreban je i trud, upornost ali i poverenje u sebe jer odmah nakon pomračenja ćemo imati konjukciju Marsa i Saturna u znaku Riba. Ovo je prva konjukcija u znaku Riba, od kako se Saturn tu nalazi, sam aspekt govori o tome da ćemo puno postići ako budemo skoncentrisani i disciplinovani, neophodno je da našem unutrašnjem damo potvrdan odgovor, da imamo poverenja da je sve moguće, bez da se prisiljavamo da nešto promenimo. „ Tiha voda, breg nosi.“

I na kraju nedelje, u petak, retrogradni Merkur koji će takođe delovati u toku pomračenja će doprineti da haos bude još veći oko donošenja odluka,  napraviće konjukciju sa Suncem i samo ćemo se zapitati zašto nam je potreban novi početak, čemu to? Možda nam baš na ovaj dan stignu pravi odgovori.

Ove nedelje su naravno prozvani kardinalni znaci, prvo Ovan koji će na ličnom nivou doneti neke važne promene, neke promene koje je već odavno doneo ali još nije realizovao.

Znak Vage će glavne odluke doneti u vezi partnerskog odnosa, pa iako to nije tipično za Vagu ovaj put može postaviti neki uslov svom partneru.

Znak Raka će pomračenje doživeti u svojoj 10. kući, pa će pitanja posla, karijere postati važno u narednih šest meseci, promena, napredovanje ili gubitak statusa.

Znak Jarca će najveće promene doživeti na nivou doma i porodice, možda kupovina neke nekretnine ili prodaja može doneti neko dugo očekivano ispunjenje želje.

Zbog konjukcije Marsa i Saturna u znaku Riba, ova nedelja će uznemiriti i promenljive znakove pa će se Ribe umiriti i strpljivo dočekati svojih pet minuta.

Za Device je ova nedelja dosta konfliktna, pa dobro izkontrolisana Devica može da se odluči na verbalno suočavanje.

Blizance očekuje promena posla, konflikt na radnom mestu.

Ove nedelje su fiksni znaci u miru jer im se sledeća nedelja smeši i čeka ih konjukcija Jupitera i Urana, pa do tad bolje da ništa ne preduzimaju ( Bikovi, Lavovi, Škorpioni i Vodolije).