Ples Planeta 1.04.2024 – 7.04.2024

Ove nedelje se glavni događaji dele na dve planete, jedna je Merkur koji predstavlja naše misli i odluke, a druga je Venera koja vlada odnosima i vrednostima.

U utorak će Merkur usporiti i preći u takozvani retrogradni hod. Ovo se dešava u znaku Ovna gde je dostojanstvo Merkura neutralno, niti jako, niti slabo, ali kako je ovo vatreni i vrlo impulsivan znak koji je trenutno povezan sa pomračenjima, ovaj retrogradni Mekrur može biti nezgodan, lako će planuti i sve će ga dodatno iznervirati, uznemiriti, posebno će biti osetljiv na laži, na prevare, na neki način može da bude i osvetoljubiv, jer ne trpi nepravdu. Ugovori koje potpisujete u naredne tri nedelje mogu doneti neki neočekivani obrt, neko se može predomisliti i taman kada pomislite da ste rešili ili završili nešto, bićete ponovo na početku. Naravno, kao i uvek ne treba kupovati elektro uređaje, pogotovo one koje imaju neki deo koji se okreće, nije vreme ni za kupovinu mobilnog telefona, laptopa, računara, nije vreme ni za kupovinu bicikla, posebno ne elektro bicikla. Nije vreme ni za otvaranje bankovnog računa, niti za obnavljanje dokumenata. Strpite se do 25. aprila.

U sredu ćemo imati konjukciju Venere i Neptuna, aspekt koji mnogi tumače kao negativan, nezgodan aspekt, koji može doneti neko razočarenje u ljubavi, aspekt koji može da razotkrije neku ljubavnu aferu, da nas probudi iz idealizovanja neke osobe. Sada se treba suzdržati i od ulaska u vezu sa nepoznatom osobom, postoji opasnost od prevare, kako Venera govori i o vrednostima, može doći i do krađe novca ili nekih vrednosti.

Ubrzo posle aspekta sa Neptunom Venera prelazi u znak Ovna, gde je u ona u lošem dostojanstvu za sebe, pa se priča može nastaviti neko vreme jer u Ovnu ona ne može lako da se oporavi. Najbolje što odnosi i vrednosti, čime vlada Venera, mogu dati kroz znak Ovna jeste dinamika, sučeljavanje i borba. Odlučnost u ljubavi i vera u sopstvenu vrednost je prednost kada imamo osećaj da su nam sve lađe potonule.

Mesec se kreće kroz znakove Jarac, Vodolija i Ribe u svojoj zadnjoj fazi, pravi konjukcije sa Plutonom, Marsom, Saturnom i sa Neptunom, nosi nemir u nama, posle pomračenja, i priprema se za Mlad Mesec u Ovnu, koji će ujedno biti i solarna eklipsa.

Od ponedeljka smo u aprilu, za 2024. godinu izuzetno aktivan mesec, pa je važno da pokušamo da se umirimo, da ne izazivamo, da ne provociramo, treba sačekati sa isterivanjem pravde.