Ples Planeta 17.01. – 23.01.2022

Glavni događaji ove nedelje su vezani za Sunce i Mesec. Sunce je još uvek blizu Plutona, dok sa 28. stepena u znaku Jarca pravi opoziciju prema Mesecu, takođe na 28. stepenu znaka Raka, pojavu koju mi vidimo i doživljavamo kao pun Mesec. Ovaj pun Mesec se razlikuje od drugih jer su trenutno dve lične planete retrogradne, sa Merkurom je aktiviran kvadrat između Urana i Saturna i još uvek osećamo kvadrat između Marsa i Neptuna. Sve to ukazuje na napetost i nezadovoljstvo koje će kulminirati sa punim Mesecom. Kako se mi osećamo u odnosu na zakone i propise. Mi osećamo da će do promene doći, da će doći do transformacije ali to znači i da treba da prebolimo neki gubitak, da treba da se suočimo sa nekom stvarnošću koja nam se ne dopada ili u nama izaziva određene strahove.

Potrebno je da verujemo našoj ličnoj unutrašnjoj snazi i energiji, sa kojom ćemo moći da menjamo i razrešimo situaciju u kojoj se budemo našli.

U utorak Uran prelazi u direktno kretanje, što je podsticaj da sa više entuzijazma krenemo u neku obnovu, inovaciju, integraciju i da se radujemo većoj individualnoj slobodi.

Istog dana će i Mesečevi Čvorovi promeniti znak, potrebno im je oko 19. godina da naprave ceo krug kroz Zodijak, a u jednom znaku provode oko godinu i po dana. Oni su delovi Sunca i Meseca, nevidljivi na nebu, kreću se  kao tačke gde se sreću putanje ova dva Svetla, poznati su nam Severni Mesečev Čvor kada Mesec dolazi s juga (uzlazni, Zmajeva glava) i Južni Mesečev Čvor kada Mesec dolazi sa severa (silazni, Zmajev rep). Ove dve tačke su tačno nasuprot jedna drugoj, tako da planetarni aspekt jednog, znači i automatski planetarni aspekt drugog. Tako da sada kada Severni Mesečev Čvor prelazi iz znaka Blizanaca u Bika, Južni Mesečev Čvor prelazi iz opozitnog znaka Strelca u Škorpiona. Sada nam je zadatak da se stekne sigurnost kroz materijalne potrebe, ili kroz sve ono što nam sa druge strane stvara zabrinutost i strahove. Mi sada treba da naučimo kako da se izdržavamo i brinemo o sebi samostalno a ne kroz ucenjivanje ili špekulacije. U narednih godinu i po dana će se promeniti sistem vrednosti, povratak sebi i prirodi je izvestan, sa znakom Škorpiona sa druge strane treba puno toga otpustiti.

U četvrtak u jutarnjim satima Sunce menja znak i iz Jarca prelazi u Vodoliju. Period kada vlada prostor i sloboda, period u kojem treba da osvestimo šta je to što remeti naš slobodni razvoj unutra i spolja. Kako ovim znakom vladaju i Saturn i Uran ovaj drugi će nas učiniti luckastim i dovesti to toga da značajno odstupimo od svih normi ponašanja dok na jedinstven način budemo izražavali svoju individualnost.

Na kraju nedelje jedini planetarni aspekt konjukcija Sunca i Merkura, ovaj put u znaku Vodolije, povezuje misao i svest, bivamo domišljati i originalni ali i pomalo ludi, neozbiljni i bolje da ne donosimo neke važne odluke.