Ples Planeta 21.02.2022. – 27.02.2022

Nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Vage ali već u prepodnevnim satima se menja energija, prelaskom Meseca u znak Škorpiona, gde je u znaku svog pada. Ova energija u osnovi nastavlja sva pitanja i nedoumice koje su se razvile u toku prošle nedelje. Posebno kada su odnosi u pitanju. Naš Ascedent predstavlja nas same, sa druge strane je Descedent koji predstavlja našeg partnera, po pravilu to je osa koju treba da izbalansiramo upravo kroz međusobnu inspiraciju, toleranciju, razumevanje, praštanje, prihvatanje i podržavanje. Deluje jednostavno ali to naravno nije, prva kuća je povezana sa prvim znakom Ovna a sedma je povezana sa sedmim znakom Zodijaka znakom Vage, vladari Venera i Mars, upravo se prepliću kroz znak Jarca i nikako da stignu do egzaktne konjukcije, što znači da treba još da učimo, da čekamo, da razumemo i da podržimo svog partnera bez obzira na to koliko nam poteškoća izaziva.

U toku nedelje će obe planete napraviti sekstil sa Neptunom, sa planetom koja donosi strpljenje, usmerena na budućnost i očekuje rezultate kroz vreme. Sa Marsom, koji sve želi odmah i sada, ovo je prilika da se neka dešavanja ubrzaju, potrebno je uvideti da postoji ipak više puteva kojim je moguće ići, da bi se ostvario željeni i sanjani cilj.

Sekstil Venere i Neptuna ide putem koji dovodi do unutrašnjeg mira, balansira i harmonizuje nas.

Sa poslednjom fazom Meseca u sredu, preovladava potreba za mirom, odmorom od svega, pa prema sopstvenim potrebama treba da se umirimo, saberemo i oduzmemo. Dan je povoljan za učenje, za sve što traži dobru koncentraciju, za rad u osami.

U petak će se u izazovnom aspektu naći Merkur iz Vodolije i Uran u Biku. Sam aspekt zna da nas dovede do konfliktne situacije, posebno ako smo u fazi da sopstvene ideje iznesemo pred drugima, svako ko nas ne razume postaje naš neprijatelj, a mi nestrpljivi i isprovocirani možemo izgubiti šansu za nešto što zaista vredi. Budite pametniji, koristoljubivi, radite za sebe, ideje koje nastaju u ovom periodu su sjajne.

Najveći disbalans potiče od osećaja da gubimo osnovnu egzistenciju, materijalnu podršku koja ne zavisi od nas samih, na taj način ulazimo u konfliktne situacije, gde su nam svi drugi krivi za sve. Znak Jarca nas uči da je najvažnije imati osnovu, čvrst temelj na kojem stojimo čak i onda kada se uruši. Prave vrednosti nosimo u sebi, ona su naš osnovni temelj, to je ono sa čime raspolažemo celog života, uvek.