Ples Planeta 07.03. -13.03.2022

Nakon prošle nedelje, koja je bila izuzetno aktivna i napeta, ovu nedelju nastavljamo u sličnoj atmosferi. Nosilac glavnih aktivnosti, onaj koji budi planete i njihove aspekte, Mesec, u ponedeljak je u znaku Bika. Iako je ovo znak njegove egzaltacije, trenutno sa Uranom u znaku Bika Mesec je dosta uznemiren, što znači da su i naša osećanja kao i bliskost sa drugim osobama, napetiji, neočekivani i uznemirujući. Ovaj put će i tvrdoglavost tako tipična za Bika, kao i potreba da se ostane u istom biti naglašena. Bez obzira u kom znaku je neko rođen, u našem životu postoje osobe koje se teško pokreću, osobe koje ne vole promene, budite strpljivi sa njima, nemojte pošto-poto insistirati na nečemu što njima trenutno nije po volji.

Ove nedelje glavnu ulogu nosi znak Riba, posebno od kada je Sunce ušlo u ovaj znak. Ovo je poslednji znak Zodijaka a ono što je najnaglašenije u ovom periodu je razumevanje, davanje sebe u emotivnom smislu, biti podrška nekome. U četvrtak će Merkur preći upravo u ovaj znak i naše misli će imati upravo tu naglašenu emotivnost ali i iracionalnost. Ovo je period za umetnost i kreativnost ali i za duhovnost. Komunikacija je spora, mnogo će se rešiti u tišini i potrebno je da neke stvari dovedemo do kraja.

U nedelju će Sunce napraviti konjukciju sa Neptunom, aspekt koji se dešava jednom godišnje od 2011. od kada je Neptun u znaku Riba. Sunce unosi svetlo gde god da se nađe, pa će upravo ova konjukcija otkriti neke tajne i neke skrivene informacije će sada biti osvetljene.

Zadnji dan ove nedelje završavamo sa Mesecom u znaku Lava, kako je to još uvek Mesec u rastu, povoljan je za sve što treba da započnete.