Decembar

 

Decembar započinje sa Mesecom u Devici, pa je to mesec u kojem treba napraviti dosta reda i pozavršavati zaostalo, u skladu sa zadnjim mesecom u ovoj godini. Na samom početku opet imamo simboliku vezanu za Veneru i Merkura.

Venera još uvek vrlo spora i u senci, 02.12. prelazi u znak Škorpiona gde će biti sve do 07.01.2019. ona je planeta ljubavi, u znaku transformacije, ovde sposobna da spozna svoja duboka i intenzivna osećanja i da nas dovede upravo tamo gde možemo da se osetimo srećno i zadovoljno. Kako je ovo period praznika, neće svi biti srećni ishodom, neki će biti ostavljeni a neki će ostavljati. Sunce u Strelcu koliko god da je optimističan, ne ide u prilog egu koji ovde može preterati i osetiti se iznevereno.

Prva nedelja u decembru, svakako nije za donošenje važnih odluka, osećaj nesigurnosti vas može pratiti a svakom koraku, u ljubavi dovodi do predomišljanja, a kako je Merkur i dalje u svom retro hodu, nepovoljan za kupovine, mnogi pokloni kupljeni u ovom periodu mogu biti neodgovarajući.

Izazovni aspekt između Sunca, Marsa i Neptuna za mnoge može biti veoma težak jer predstavlja ljutnju i bes koja ne može da se ispolji, nekad nas vuče u samodestrukciju ili u sukob sa osobama koje su nam najmanje krive. Ovo je period i kada su sklonost ka alkoholu ili drugim zavisnostima na staklenim nogama.

U četvrtak 7.12. Merkur kreće direktno i iako su greške još uvek moguće, one nemaju ozbiljnijih posledica. Poruke će se isporučivati, smanjiće se problemi u saobraćaju, dugo čekani odgovori će nam stići, izgubljeni dokumenti će biti pronađeni…

Istog dana ujutro u 8:20 je mlad mesec, u znaku sreće, ekspanzije, avanture, povoljnih okolnosti, u znaku Strelca. Ovaj mesec povezujemo i sa Jupiterom koji će narednih godinu dana biti upravo tu, u svom znaku, pa ujedno je korisno da se formulišu i osveste planovi i želje za narednu godinu. Verujte i sve je moguće.

Polovinom meseca 13.12. Merkur menja znak i donosi nam mnogo više optimizma, lagane dogovore, inspiraciju i planove za putovanja.

Sve to će obojiti i lepi aspekti između Saturna, Neptuna i Venere. Iako je Venera još uvek u znaku Škorpiona, romantika neće izostati, kao ni strastvene izjave ljubavi, obojene zakletvama na večnu ljubav.

Pre izlaska iz Strelca, Sunce će se sresti sa Uranom i preokrenuti sve konflikte ili nedoumice u originalna rešenja.

Ulaskom Sunca u znak Jarca u petak u 23:23, svesni smo da prolazi 2018. i da smo na pragu Nove godine koja će nam doneti malo više hrabrosti i realizaciju starih ideja.

Pun mesec u subotu u 18:48 u znaku Raka, osim promene vremena, više padavina a možda i snega, ima potrebu da okupi porodice a da to nije jednostavno, rasprave i neslaganje su česti za vreme lunacija, posebno što će Mesec istovremeno napraviti opoziciju sa Saturnom a sledeći dan i sa Plutonom, pa sve može dobiti na snazi.

Na sam doček kao i uvek imamo Sunce u znaku Jarca, ovaj put u konjukciji sa svojim dispozitorom, sa Saturnom, kao da nas opominje na zadatke, obaveze i strpljenje. Mesec će biti u Škorpionu u trigonu sa Neptunom, pa će se mnogi odlučiti da za doček budu sami, spokojni i mirni.

 

Schreibe einen Kommentar