Ples Planeta 27.06.2022. – 3.07.2022.

Ponedeljak započinjemo sa Mesecom u znaku Blizanaca, iako je zadnja faza u toku, u ovom znaku je teško ostati u tišini i neizbrbljati se bez potrebe. Reči mogu da rane ali reči mogu i da iscele, nije teško biti fin, pohvaliti nekog ili se zahvaliti nekom, ljubaznost isceljuje i leči obostrano.

U utorak imamo prvi planetarni aspekt, Mars iz znaka Ovna u sekstilu sa Saturnom u znaku Vodolije. Mars daje akciju ili podsticaj a Saturn će se pobrinuti za istrajnost i materijalizaciju ideje. Energija je jaka, vatrena i nestrpljiva, što će u ovom slučaju umiriti Saturn svojom prirodnom potrebom da sve drži pod kontrolom i u granicama.

Istog dana Neptun ulazi u retrogradni hod, sve do decembra ove godine, proći će oko tri stepena, a iz senke će izaći (vratiti se na isti stepen na kojem je danas) tek u martu 2023. U ovoj fazi, važno je da preispitamo svoja duhovna iskustva u odnosu na prethodne mesece. Kako je Neptun planeta koja vlada iluzijama, zabludama i razočarenjima, u narednom periodu je potrebno da se pozabavimo i tim pitanjima.

U sredu ćemo imati dva planetarna aspekta i Mlad Mesec. Sunce će napraviti kvadrat sa Jupiterom ali je to i Mlad Mesec u kvadratu sa Jupiterom. Znak Raka je vrlo emotivan i ovde tražimo kompromis između želje da se napreduje i duboke emocionalnosti, što je moguće samo uz podršku Jupitera. Potisnuta osećanja ne mogu da nestanu, ona opstaju u našem dubokom nesvesnom i oduzimaju nam energiju. Ovaj mlad Mesec može biti itekako uznemirujući jer će probuditi, ispoljiti neka od tih potisnutih strahova, otisaka, uverenja. Buđenjem i prihvatanjem ili otpuštanjem, izgubljena energija nam se može vratiti i naučiti nas kako da pomognemo sebi.

U subotu je ponovo aktivan Mars, ovaj put u kvadratu sa Plutonom, želja da se pobunimo protiv moćnih. Kako se otpušta velika energija uz prasak, ovo je ujedno i mogućnost transformacije i velike promene.

Koliko ćemo od svega toga znati i videti, ne baš mnogo, biće pokriveno i zamagljeno zbog kvadrata Merkura i Neptuna, pa se opet može desiti da nas neko laže, obmanjuje ili nam servira neistinu.

Jasne misli su prilično teške, odložite ih za neki drugi put, budite u tišini, meditirajte, povezujte se sa svojim duhovnim vodičima.