Ples Planeta 12.09.2022 – 18.09.2022

U toku ove nedelje Mesec će prolaziti kroz prva četiri znaka, ulaskom u znak Ovna od juče u nedelju prepodne započeo je i novi ciklus, koji predstavlja novi početak za narednih 28. dana. Prvi aspekt koji je napravio Mesec je konjukcija sa Jupiterom, što ja svakako smatram srećnim aspektom koji nam u narednih Mesec dana donosi neko širenje i rast, drugi aspekt po redu je opozicija sa Merkurom, pa je savet da se mnogo ne raspričavate oko svojih planova, planirajte u tišini, za sebe pa tek onda i za druge.

Sve do petka nemamo planetarnih aspekata ali je valjda to kako i treba pre veličanstvenog, kvadrata Venere i Marsa. Nimalo lak aspekt kada su osnovni principi muško – žensko u izazovnom aspektu. Pre svega unutar nas borba oko osnovne potrebe da preko puta nas bude od srca odabran partner, a da to nije lako podsetiće nas upravo ovaj aspekt. Vreme je da se na neke odnose ili očekivanja od tih odnosa stavi tačka. Izuzetno strastveni aspekt probudiće više fizički deo nas kada za emotivnu inteligenciju nema baš puno mesta, sukobiće neke strane a neke druge strane će završiti u neočekivanim zagrljaljima strasti i požude.

Kada se završi petak na scenu stupa subota sa aspektom Sunce opozicija Neptun, mnoge zavese će pasti i mnoge tajne će se razotkriti. Sve po potrebi, prava je pomoć ovog aspekta da se neke nedoumice razreše razotkrivanjem, osvetliće Sunce iz Device uz kritiku, samokritiku i grižu savesti sve što se nakupilo u proteklih godinu dana.

Opadajući Mesec poziva na tišinu, a Mesec u Raku nas zadržava u domu, pored ognjišta, u krugu porodice, tamo gde se najspokojnije i zaštićeno osećamo.

Vreme je za tihu meditaciju, više nego za neku mentalnu akciju, vreme je da ne očekujemo previše od sebe, vreme je da budemo u miru sa sobom, prihvatajući nas baš ovakve kakvi jesmo.