Ples Planeta 5.02.2024 – 11.02.2024

Nova nedelja pred nama, novi izazovi pred nama. Ponovo su aktivne lične planete, što znači da ćemo se dosta baviti pitanjima koja se tiču nas lično. Već u ponedeljak Merkur koji predstavlja naše misli i razmišljanja prelazi u znak Vodolije gde će tražiti objašnjenje za neobjašnjivo. Ovo je znak u kojem ćemo svoje ideje razmenjivati sa mnogima, neke lične teorije će tražiti istomišljenike, teorije o tome kako mi sa promenama na ličnom nivou možemo doprineti da se počne i naše društvo menjati. Prelaskom u znak Vodolije prvo će Merkur napraviti konjukciju sa Plutonom, što će produbiti već započeta razmišljanja o promeni starih uverenja, onog što je potisnuto ili onog što je zadržano u sebi, zbog ličnih ili od strane drugih, ograničenja. Treba biti oprezan sa ovim naletom energije, neće svi biti spremni, niti će se složiti odmah, jer nalet slobode uvek predstavlja i odgovornost kao i izostanak izgovora.

U sredu imamo harmonični aspekt Venere i Urana, koji dodatno može oslabiti kvadrat Venere i Hirona. Umesto da veza u kojoj smo dobije vetar u leđa, umesto da se naš odnos probudi i osveži, mi ćemo se zapitati oko toga ko vodi glavnu igru, biće nam važno da naša uloga dominira, borićemo se za prevlast u odnosu, ne shvatajući da je odnos jedna celina i da tu ne postoji rivalstvo, da tu ne treba da postoji nadmoć već jedan jedini, zajednički cilj.

Da će pitanja odnosa i ko je glavniji biti aktivirana ove nedelje, dodatno pokreće i Mlad Mesec u znaku Vodolije, u petak 9.02., koji pre svega mora predstavljati novi početak. Ovaj Mladi Mesec nas oslobađa, ističe jednakost i humanost. Kako su i Sunce i Mesec istovremeno u kvadratu sa Uranom, koji nam već par godina oduzima sve kroz šta se osećamo sigurno i stabilno, ovde se nećemo predati bez borbe, bez sukoba i otpora. Laži će se otkriti, prevare će se razotkriti ali se nećemo povući, već naprotiv, sa puno energije i podrške pozitivnih aspekata ćemo istrajati u svojim idejama i zamislima, srećan nam Mlad Mesec i narednih 28. dana, koliko traje jedan ciklus Meseca.

Kvadrat Merkura i Jupitera, u subotu, vodi nas napred i okrenut je isključivo prema budućnosti. Nema više šta da se izgubi a da to već nismo jednom izgubili.