Ples Planeta 12.02.2024 – 18.02.2024

Glavnu ulogu nedelje pred nama nosiće Venera i Mars. Ove dve planete simbolišu ljubavne odnose, pa će upravo na nivou ljubavnih odnosa biti dosta promena.

Mars, kao planeta koja nas pokreće, koja nam daje energiju, hrabrost, sposobnost da započnemo nešto, planeta koja je zadužena da se izborimo za sopstveno ja, u utorak menja znak i iz znaka Jarca prelazi u znak Vodolije. Mi smo u fazi Mladog Meseca koji se desio u znaku Vodolije, osećaj da možemo da uradimo nešto po čemu ćemo se razlikovati od drugih, osećaj da imamo snage da budemo originalni i jedinstveni će biti naglašen i trebalo bi da iskoristimo ovaj period upravo tamo gde smo spremni da rizikujemo, da u korenu presečemo sve do sada, jer kako bude prešao u znak Vodolije, prvi aspekt koji će napraviti Mars jeste konjukcija sa Plutonom. Velika je snaga u ovom aspektu, na ličnom nivou treba potisnuti strahove i napraviti transformaciju na osnovu starih obrazaca, a opet drugačije, novo. Posebno će biti prozvani znakovi pod vladavinom Marsa Ovnovi i Škorpioni, naravno i znak Lava jer sve što se dešava u Vodoliji za znak Lava je izazov, i naravno znak Vodolije jer već u petak ulazi i Venera u ovaj znak.

Ulazak Venere u znak Vodolije, znači da se polako oslobađamo potrebe da budemo odani, verni i skloni da poštujemo nešto što se kroz vreme izgubilo, nešto gde više nema ni bliskosti, ni poverenja, samo tradicije, samo nekog poštovanja. Ova Venera se raduje više, ova Venera hoće da bude slobodna, ovde možemo da funkcionišemo samo ako su obe strane slobodne. Jedna zajednica mora da se oslobodi materijalne zavisnosti i da najveću vrednost doživi kroz humanost i zajedništvo. Komunikacija, razumevanje, sloboda izbora, samo su neki od kvaliteta planeta u znaku Vodolije, vreme je da se o tome razgovara, da se odluke donesu u skladu sa sopstvenim potrebama, to nas uči prvo Merkur preko Plutona, Mars preko Plutona i sada i Venera koja će u subotu napraviti konjukciju sa Plutonom. Ovo je prvi aspekt Venere sa Plutonom u Vodoliji posle 240 godina i ponavljaće se u narednih 20 godina jednom godišnje. Vrlo intenzivan aspekt koji predstavlja spajanje nesvesnog sa podsvesnim, puno strasti i dubokih osećanja. Potrebno je osvestiti na kom nivou gubimo samopouzdanje, na kom nivou negiramo vlastitu vrednost, sloboda predstavlja odgovornost ali sloboda predstavlja i pravo da napredujete, pravo da razvijate sopstvenu kreativnost i originalnost.

Mesec se kreće kroz znak Ovna, Bika i završava ovu nedelju u znaku Blizanaca, dodatno pojačava upravo pitanja, ko sam ja, šta želim i šta o tome mislim.