Ples Planeta 19.02.2024 – 25.02.2024

Zanimljiva i aktivna nedelja pred nama, vezana za lična pitanja.

Već u ponedeljak se menja energija Sunca i donosi nam narednih mesec dana upliv iz znaka Riba. Ribe su poslednji znak Zodijaka, i obično predstavljaju kraj nečega, kao što predstavljaju i zadnji mesec zime. Kao vodeni znak, mi moramo uvek spmenuti da je pred nama emotivniji mesec, sada su te emocije usmerene i na određenu želju, da se postigne i dostigne neki ideal, ovo je mesec kada ćemo se okrenuti nekim unutrašnjim težnjama, period kada je svaka meditacija, korisna i isceljujuća za nas. Budite u tišini, neka se završi ono što mora da se završi jer posle svakog kraja dolazi novi početak.

U utorak će se u konjukciji sresti Severni Mesečev Čvor i Hiron, izuzetno važan dan za povezivanje sa višim ja, budite otvoreni za spoznaje koje vam dolaze iz ovog aspekta, ovo vam može promeniti neku lošu naviku, ovaj aspekt vas može podržati da donesete neke odluke koje će vam poboljšati kvalitet života, zdravlje, dnevne potrebe, navike.

Ove nedelje imamo dva važna aspekta, i jedan  drugi se tiču partnerskih odnosa, kako se nosimo sa nekom vezom, da li nas ona ispunjava ili nas sputava. Susret Venere i Marsa u znaku Vodolije, u znaku koji predstavlja slobodu, jednakost, nezavisnost i duhovnu povezanost, podseća nas da je osnovni zadatak preneti te osobine u naš odnos. Izazovno, zar ne? U jednom odnosu najčešće polazimo od toga kako je nama, kako se mi osećamo, zaboravljajući da je odnos važan sam po sebi.

U petak racionalni Merkur prelazi u iracionalni znak Riba, pa nam donosi pomalo zbunjujuće misli, tera nas da budemo nelogični ali vrlo maštoviti. Komunikacija je zbunjujuća i nejasna ali umirujuća i blaga, vreme je za bezuslovno razumevanje i osećajnost.

U subotu će nas obasjati pun Mesec, nasuprot Suncu u Ribama, iz znaka Device i samo pojačati zadatak koji se nametnuo prelaskom Merkura u znak Riba. Ovde je susret dve suprotnosti, sa jedne strane razumevanje, sa druge strane osećajnost. Blizu Sunca je Saturn, pa ovaj pun Mesec ima upliv nekih karmičkih događaja, sa druge strane fokus je na pravljenju reda, poštujući pravila i propise. Šta možemo promeniti? Šta zavisi od nas, šta smo zaslužili?

Venera i Jupiter će u nedelju napraviti izazovni aspekt, iako se ne smatra lošim, ovaj aspekt može učiniti da precenimo sebe i da lako uđemo u neki finasijski rizik, možda će nam neki odnos biti na putu da napravimo neku promenu za sebe, možda ćemo morati da odaberemo neki potpuno nepoznati put ispred sebe, možda ćemo zaista napraviti neki manjak… ali ova dva benefika i u lošem aspektu donose dobit.