Ples Planeta 11.03.2024 – 17.03.2024

Jedna mirna nedelja je pred nama. Mesec je započeo novi ciklus iz znaka Riba, ali i ulaskom u znak Ovna, govorimo o jednom novom krugu. Prva dva dana Mesec neće buditi planete i još uvek ćemo stajati u nekom praznom hodu, kuda i šta. Ne treba da brinete jer već u sredu i u četvrtak, iako uznemireni, bar ćete znati kuda dalje.

U ponedeljak će i Venera preći u znak Riba, pridružiti se Suncu, Saturnu i Neptunu. Venera je u znaku Riba u znaku svoje egzaltacije i sada će u nama probuditi čežnju, maštu, našu romantičnu stranu. Sve ljubavi će doživeti jedan viši nivo, jednu magičnu i bajkovitu stranu. Ovo je period kada se ostvaruju želje, kada možete ostvariti neke svoje snove o idealnoj ljubavi. Naglašena sposobnost vizuelizacije, dodatno će doneti uspeh u raznim kreativnim i umetničkim aktivnostima. Ova Venera nosi u sebi i tajanstvenost, skrivenost, pa su moguće i neke tajne veze, ili će neka postojeća osećanja prema nekome sada lakše da se ispolje. U Neptunovom znaku su moguće tajne veze ali tu onda imamo i ono što je skriveno za nekoga, ovde imamo i neku laž i razočarenje, što zavisi od toga na kojoj ste strani. U svakom slučaju Venera je u znaku gde se dobro oseća i upravo kroz tu poziciju nam donosi lepe odnose, ushićenost, naglašenu kreativnost, uspeh u umetnosti i srećne okolnosti.

Na kraju nedelje jedini planetarni aspekt će napraviti Sunce i Neptun u znaku Riba. Ova konjukcija se dešava jednom godišnje u zadnjih trinaest godina i uvek ima istu poruku, da se skloni granica  koja nas odvaja od duhovnog sveta, ova energija je korisna da kroz tišinu, meditaciju, dođemo do onog dela nas koji ume da se prepusti dobrom, bezuslovnom i na najuzvišeniji način dobronamernom za svakog.