Ples Planeta 18.03.2024 – 24.03.2024

Ove nedelje imamo dve planete koje će promeniti znak, obe predstavljaju našu snagu, energiju i vitalnost.

U sredu 20.03. ujutro u 4:06 Sunce prelazi u znak Ovna i to ujedno predstavlja i početak proleća. Dani postaju duži od noći i iako smo imali blagu zimu radujemo se proleću i sunčanim danima koji dolaze. Kao vatreni znak, Ovan donosi snagu i energiju koju treba da koristimo za napredovanje svih naših planova i projekata. Sunce u ovom znaku ima visoko dostojanstvo i svakako će nam doneti sjaj kojem težimo. Vladar ovog Sunca je Mars, koji je takođe ove nedelje pred promenom znaka, pa ćemo i ovaj prelazak Sunca osetiti na dva načina. Prva dva dana ćemo hteti odmah, sve, pomalo uznemireni, pomalo kao oslobođeni i izgubljeni, ta energija će se posle toga umiriti i biće podržana unutrašnjim mirom i dubokom intuicijom, koja će nas voditi ka ostvarenju ideala. Susret Sunca sa Plutonom daje ne samo osećaj moći već se to zaista ostvaruje. Promene i transformacije su moguće, nema razloga da ne verujete.

Mars prelazi u znak Riba gde je zadnji put bio pre dve godine, u aprilu 2022., njegova energija se baš ne uklapa u nežni, vodeni znak Riba ali ga tu možemo usmeriti  u pravcu razvoja našeg duhovnog života. Uredu je da uvidite svoju mekšu, nežniju stranu, uredu je da delovanje ne bude uvek samo sebi cilj. Ovo ujedno nije period da se nešto postigne na silu, naglo, već da se pronađe strpljenje i odricanje kroz tu aktivnost.

U toku nedelje će i Venera biti aktivna, prvo kroz konjukciju sa Saturnom a posle kroz sekstil sa Jupiterom, ove dve planete su hronokratori, prva vlada vremenom a druga prostorom. Venera predstavlja ljubav, odnose, senzualnost, sigurnost i vrednosti, u susretu sa Saturnom ova pitanja se testiraju i aktiviraju, kako to sačuvati a da ne moramo ničega da se odreknemo. Ovih dana je najvažnije raditi na samopouzdanju i na tome da se prave vrednosti stiču kroz vreme. Čak iako nam se to ne svidi tu je aspekt sa Jupiterom koji nas podseća da nas sreća uvek prati ako verujemo u nju.

Mesec je u svojoj fazi rasta i ove nedelje se kreće kroz znakove Raka aktivirajući pitanja porodice, porodičnih odnosa, brigu o roditeljima i starima. Prelaskom u znak Lava u utorak, biće podrška Suncu koje će ući u vatreni znak Ovna, lep trigon kroz vatreni znak Ovna i Lava, ovaj aspekt će doneti laku komunikaciju i lakoću u realizaciji volje. U petak je Mesec u znaku Device, bavite se ishranom i urednim životom, poklonite sebi odmor, šetnju, kapljice sreće i što veću količinu Sunca. Nedelju završavamo sa Mesecom u znaku Vage spremno za pomračenje u ponedeljak.