Ples Planeta 07. 12. -14. 12.2020

Ponedeljak je dan pod uplivom Meseca u znaku Device, imamo dva aspekta, jedan kreativni, sa mogućnošću i da se materijalizuje, lep trigon sa Uranom koji nas budi i donosi nam svakakve ideje, planove, neke nemoguće, a neke opet profitabilne, korisne i praktične. Držite se tog aspekta i zapišite svaku novu ideju koja vam se pojavi.

Ovaj drugi, Mesec kvadrat Merkur u Strelcu, je onaj kad kažete sebi…počinjem u ponedeljak, pokušaću, mogu da probam, videću, nije dan da započinjete veliko spremanje ni u mislima ni u ormanu, po najmanje u onim delovima vašeg stana gde ste nakupili svakakve nepotrebne stvarčice, na kraju se ispostavi da imate još manje mesta ili kada su misli u pitanju postavite sebi još veće i još manje ostvarive ciljeve. Ovo je dan za pravljenje spiskova, onih koje ćete ponovo pogledati u petak i jasno sagledati svoju snagu.

U utorak su opet aktivni samo mesečevi aspekti i to čitav niz, pa iako ponedeljak kao mesečev dan, to promenljivo raspoloženje i nagle neočekivane promene kako rapoloženja, tako i snage više ćete osetiti u utorak. Odlučnost, jasne misli, čvrsta volja, optimizam, lakoća, nasuprot, ja samo sanjam, nisam spremna, bojim se, obojiće dan poput duge posle kiše.

Sreda počinje sa prelaskom Meseca već posle ponoći u znak Vage, pa u skladu sa tim ponovo su pitanja odnosa glavna tema, za svako Sunce, partneri, muževi, šefovi, očevi, autoriteti, ovo nije dan za dokazivanje, ukoliko imate neku od tih uloga, bolje prećutite, ne raspravljajte se, razočarenje je neminovno i to nekako bude svejedno da li ćete vi nekog razočarati ili će vas neko razočarati. Ovo je dan kada laži ili lažno predstavljanje lako izbije na svetlo.

U četvrtak, Venera iz Škorpiona pravi sekstil sa Plutonom, zaljubljenost iscrpljuje, toliko toga se desilo, toliko iskušenja, strah da se rizikuje, strah od razočarenja, još uvek neodlučna jer Pluton vuče u potpunu predaju, njoj treba taj susret sa Saturnom, da postavi svoje granice.

Konačno petak, za otvaranje onog spiska od ponedeljka i pokretanje samo onoga što je zaista prioritet, vreme ne postoji, postavite ideju, dogovorite susret, nazovite pravu osobu, pošaljite svoj CV, predajte otkaz, izguglajte novi posao.

Subota je samonegujući dan, budite sa sobom, ovo je dan za spavanje duže, za topli čaj i neku laganu knjigu, ovo je dan bez telefona, bez kompjutera, ovo je sunce koje se probija iza oblaka. I tako nastavite i u nedelju uz mirisni kolač koji se sprema, uz smeh i radost dok se Mesec polako sprema da uđe u znak Strelca, u susret Suncu, u novu nadu i iščekivanje.

Ove nedelje zemljani znaci imaju utvrđivanje gradiva, Device, Bikovi i Jarčevi, postavite svoje prioritete i oslobodite se onih navika koje vam oduzimaju snagu. Pozitivna i motivaciona nedelja za Strelčeve i Ovnove.