Ples Planeta 19.04. – 25.04.2021

I nastavlja se sve ono započeto ili barem osmišljeno od prošle nedelje. Ponedeljak započinjemo sa jednom posebnošću koja se zove kazimi konjukcija, između Sunca i Merkura, koja se dešava na zadnjem stepenu znaka Ovna. Kazimi konjukcija je konjukcija neke planete sa Suncem, aspekt koji se tumači kao benefičan ili kao malefičan jer se planeta preblizu Sunca tumači kao spaljena. U osnovi ovaj aspekt predstavlja jednu posebnost i na ličnom nivou se najčešće ispoljava kao neka ekstremnost. Osobe sa kazimi konjukcijama na ličnom nivou mogu doživeti izuzetno veliku promenu u svom životu. Pa kako se ova konjukcija dešava na tajnom zadnjem stepenu znaka Ovna, neposredno pred prelazak obe planete u znak Bika, zanimljivo je saznati sve te skrivene tajne, koje će nam u mnogome biti od koristi, koja će nam doneti neku značajnu promenu, posebno što se selimo u znak u kojem je materijalna sigurnost, postojanost, realnost i udobnost, na prvom mestu.

U toku dana će prvo Merkur promeniti znak i sada malo usporiti ali biti mnogo temeljniji u svojim razmišljanjima i planovima, za njim će i Sunce preći u znak Bika i zasijati tako da sve dovede u balans, tako da nam ukaže na važnost osećaja sigurnosti, kroz materijalne potrebe, kroz posedovanje.

U utorak će nas Mesec iz znaka Lava podsetiti na to da smo možda uljuljkani u nekim odnosima koji nam ne služe, pokrenuti neke nakupljene teme i dileme, pa i one koje su povredile naš ego, jer i to je ljudski da osetite potrebu da nekom nešto vratite, da nekom nešto odbrusite baš onako kako je taj neko vama, a da to još niste zaboravili, da ne možete preko toga bez direktnog suočavanja.

U četvrtak će Mesec preći u znak Device i obaviti generalno pospremanje, u svakom smislu, i u glavi i u okruženju, i spremno dočekati zanimljivi kraj nedelje.

U petak će Veneru zagrliti Uran i naučiti je balansu između osećaja sigurnosti i potpune slobode. Vreme je za autentičnost i originalnost, kako sa lične strane tako i u upoznavanju nekih novih, originalnih, čudnih, potpuno nepoznatih osoba u prevozu, preko interneta, preko prijatelja.

Istog dana Mars menja znak i prelazi u znak u kojem se nalazi u slabom dostojanstvu. Oslabljeni Mars donosi usporavanje svih akcija, energičnosti, borbenosti i suprostavljanje. Ovaj Mars se ne snalazi u emotivnom znaku Raka i upravo kroz borbu protiv svojih osećanja se teško uklapa. Ovo je period koji bi trebalo iskoristiti za rad po kući, popravke i majstorisanje.

U subotu, i Merkur će biti zagrljen od Urana u Biku, pa zajedno sa Venerom ubrzati neobičnu i konstruktivnu komunikaciju sa svima poznatima a i nepoznatima.

U nedelju će jedna za drugom opet Venera i Merkur, napraviti kvadrat sa Saturnom. Venera vlada odnosima a Merkur komunikacijom i informacijama, dok Saturn predstavlja formu, ograničenja i gubitak. Kako je u pitanju napet aspekt, u skladu sa dešavanjima početkom nedelje, a i sa euforičnim upoznavanjima i komunikacijom, biće tu svakakvih promena, odlazaka, zabrana i blokada. Mesec u znaku Vage je fin i diplomata, lepo i upakovano, vodite računa šta se krije iza onoga što vam saopštavaju, mnogi će se osetiti naivno ili nasamareno.

Ovnovi, Škorpioni, Blizanci i Device mogu očekivati neke informacije koje će im poprilično promenuti svakodnevnicu.

Bikovi i Jarčevi će se unervoziti i možda napraviti neke preuranjene ili pogrešne odluke.

Za Rakove počinje dvomesečni period napred – nazad.

Lavovima i Vodolijama, tvrdoglavost donosi neku korist.

Vage i Strelčevi imaju mirnu nedelju.