Ples Planeta 03.05. – 09.05.2021

Ako se po jutru dan poznaje onda se po ponedeljku nedelja pred nama poznaje. Tri planetarna aspekta i tri Mesečeva.

Ubrzo posle ponoći, u najlepšim snovima, koja nam mogu doneti susret Venere i Neptuna, oslušnite šapat noći, zamislite želju, verujte, radujte se i probudite se sa osmehom da je sve moguće.

Oko podneva istog dana ćemo biti i pod uticajem susreta, kvadrata, između Merkura i Jupitera, obe planete se nalaze pred promenom znaka u narednim danima. Merkur je u Biku i teži stabilnosti, vrlo je konzervativan, želi da sačuva stvari, suprostavljajući se Jupiteru koji se sada iz Vodolije zalaže za promene, slobodu i potpuno nova rešenja. Potrebno je da razmišljamo na jedan drugačiji način, da pronađemo smisao i prepoznamo već naučeno a inovativno.

Ovaj treći je možda i najteži, Sunce iz Bika kvadrat Saturn u Vodoliji, koji nas podseća na dužnosti, pravila i odgovornost. Gde su naše najveće blokade da bismo se ostvarili kao ujedno i odgovorna i slobodna, kao ona koja sledi pravila a nesputana, kao svetlo i kao tama.

U utorak ćemo se još uvek u polusnu sećati ponedeljka… a radost će nam doneti prelazak Merkura u svoj znak, Blizance, koji će nas pokrenuti, nečem novom nas naučiti, sa nekim novim nas upoznati, sa mnogima trgovati, putovati, preseliti se, poigrati se sa detetom u nama, uvideti da ne mora sve biti tako ozbiljno, da je sve prolazno, da je važno umeti igrati se…

U četvrtak će opet Venera biti aktivna, ove nedelje čak sa tri aspekta i promenom znaka, sad u trigonu sa Plutonom iz znaka Jarca, pa iako kroz ovaj aspekt neki odnosi nam mogu otkriti skrivena osećanja, tajne i potisnute stvari, Venera je u svom znaku i ona se ovde bori za svoju ličnu vrednost, unutrašnji nemir i strahovi ne mogu je slomiti, već ojačati, i ako to odluči lako će se upustiti u ono što je raduje.

U petak samo Mesec menja znak, iz Riba prelazi u Ovna i započinje jedan od svojih ciklusa, koji će odrediti narednih 28. dana, ovde se puni energijom, spremni da započnemo nešto novo, prvi aspekt koji će napraviti je sekstil sa Merkurom, pa će ovo svakako biti period komunikacije, učenja i lakoće.

U subotu će Venera i Jupiter, sa 29. stepena napraviti kvadrat i probuditi tajne veze, još jedan susret, još jedan tajni poljubac, još jedan dogovor, još jedno obećanje, pre nego što obe planete promene znak.

U nedelju, u ranoj zori, Venera prelazi u Blizance i sada sve postaje, šarenije i raznoliko, popuštaju odnosi, potreba je da se traži, da se ostvari ljubav kroz neku novu dimenziju, da se potvrdi, izgovori, prilagodi. Ovo je onaj period kada moramo da dobijemo odgovore, da razumemo.

Najveće promene mogu osetiti znaci kojima vladaju Merkur i Venera, znači Blizanci, Device, Bikovi i Vage.

Za Lavove je ova nedelja izazovna na poslovnom planu.

Ovnovi i Vage mogu očekivati poboljšanje finansija.

Rakovi će se buniti pred promenama koje im predstoje.

Škorpioni će proći kroz neki izazov u ljubavnom odnosu.

Strelčevi podučavaju druge, mogu se naći i u nekoj tajnoj vezi.

Za Jarčeve je ovo period preispitivanja lične vrednosti.

Vodolije osim ponedeljka i utorka imaju mirnu nedelju.

Ribe se zaljubljuju.