Ples Planeta 31.05. – 06.06.2021

Ovu nedelju započinjemo juče zbog retrogradnog Merkura koji je od juče ponovo, drugi put ove godine, usporio i nalazi se u svom takozvanom retrogradnom hodu. Osnovna simbolika jeste uvek ista, problemi u komunikaciji, kretanju, sa dokumentima, problemi  u saobraćaju…. i naravno ne važi za svakog isto jer nekom baš retro Merkur, kroz njegovu natalnu simboliku donese upravo suprotno, kroz konačno rešenje nekih dešavanja koja su negde zaglavila. Ono što čini posebnim ovu retrogradnost jeste kvadrat između Merkura i Neptuna na 24. stepenu Blizanaca, gde se nalazi fiksna zvezda Al Heka, sa Neptunom koji se nalazi na fiksnoj zvezdi Markab. Kako je ova prva povezana sa tvrdoglavošću, naglašeno borbenu prirodu na jeziku, a Markab se povezuje sa opasnostima od eksplozije, vatre, posekotina i udaraca, posebno što je istovremeno  Neptun u aspektu sa vrlo emotivnim Marsom, mi ovde vidimo sliku nekog nestrpljenja, prelakog ulaska u verbalni konflikt koji lako može da se završi i kao fizički obračun.

Ovaj period svakako treba iskoristiti za jedan potpuno novi način pristupa informacijama, uvidima koji će nam pokazati tačnost ili netačnost. U svakom slučaju nemojte žuriti sa donošenjem odluka.

U sredu započinje poslednja faza Meseca i ona nas uvek vuče u tišinu i osamu, iako to nije jednostavno jer je Sunce u Blizancima i već u četvrtak pravi lep aspekt sa Saturnom, ovo budi na stvaranje, kroz dužnost, odgovornost i poštovanje pravila. Sjajna ideja koja može samo kroz vadušne znakove da se rodi, može sasvim lepo i da se realizuje, mogućnost za ostvarenje dobre sardanje sa drugima.

Prelazak Venere u znak Raka budi u nama romantičnost i brižnost, prirodnu naklonost porodici, domu, budi se potreba za povezanošću kako sa porodicom tako i sa partnerom. Ona se ovde zalaže za najstarije vrednosti poput imati dom, drage ljude, poznato okruženje. U petak će se kroz aspekt trigona povezati sa Jupiterom i otvoriti mogućnost da se neki snovi i vizije zaista i dožive.

I na kraju, da se ne bismo previše uljuljkali u snovima u miru i uživanju sa najmilijima, probudiće nas aspekt opozicije Marsa sa Plutonom. Da li je život neka stalna borba, da li bi se naš put mogao uopšte oblikovati bez borbe spolja ili bez borbe unutar nas? Najveći potencijal ovog aspekta je upravo podsećanje na suočavanje sa energijama u nama samima ili još bolje suočavanje sa našim strahovima, ne smemo zaboraviti da Mars sada nema puno logike, on ovde deluje kroz emociju, nema ovde mesta za razumno i logično rešenje, možda nekad baš tako i treba.

Ova nedelja je posebno aktivna za vodene znakove Rakovi, Škorpioni i Ribe.

Pogrešne odluke mogu doneti vazdušni znakovi, Blizanci, Vage i Vodolije.

Spremni na akciju vatreni element, Ovnovi, Lavovi i Strelčevi.

Osetljivi, nežni i uspavani zemljani znaci, Bikovi, Device i Jarčevi.