Ples Planeta 26.07. – 01.08.2021

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Vodolije, posle dva dana od punog Meseca, još uvek se oseća nemir i napetost. Neka potreba da se nešto veliko desi ili da se nešto u korenu promeni, jednim korakom smo već napred a drugim stojimo, ne bi li naš ego dobio potvrdu za sva dobra dela koja želimo da ostavimo za sobom. Prva dva dana, imamo samo mesečeve aspekte koji će i dalje da nas angažuju oko pitanja vezanih za odnose.

Ovu nedelju realno započinjemo u sredu, kada će prvo Merkur da promeni znak, iz emotivnog Raka, prelazi u pažnje zahtevnog Lava. Ovo je period kada će se naše reči daleko čuti, kada ćemo dobiti dovoljno pažnje za sve što izgovorimo, kreativnost i rečitost, zajedno u igri, otvoriće neka nova vrata i mogućnosti.

Istog dana, Jupiter se vraća na 29. stepen znaka Vodolije. Samo kratko nekih mesec i po dana je bio u Ribama i sada u svom retrogradnom hodu ponovo se vraća u Vodoliju, u znak u kojem se našao krajem decembra, zajedno sa Saturnom. U ovom znaku, Jupiter, će već prema svojoj prirodi doneti širenje, pa u Vodoliji se to odnosi na tehnologiju, na komunikaciju, na internet, tehničke inovacije i inovativnost uopšte. U ovom znaku na ličnom nivou, napredujemo na polju individualnosti i slobode, svakako ne smemo zaboraviti da će nam Saturn otežati ili usporiti svaki napredak i širenje, pa je potrebno da se naoružamo strpljenjem i tolerancijom.

U četvrtak će Mars da se sretne sa Jupiterom na zadnjem stepenu Lava, i Vodolije u aspektu opozicije, odnos ove dve planete običo podstiče entuzijazam, ali u teškom aspektu, doći će  i do određenog otpora prilikom sprovođenja bilo kakve aktivnosti, Marsova tvrdoglavost će tražiti da se sve sprovede onako kako je zamislio, bez prihvatanja nekih novih načina i puteva, ovaj put Mars mora da nauči da ne mora sve sam da obavi, da postoje i drugi sa kojima može da sarađuje.

Istog dana u četvrtak uveče, Mars će se naći posle dva meseca u znaku Device. Ovde ćemo najviše energije trošiti na taktiku, organizovanost, produktivnost i konkretnost.

U petak će Mesec preći u znak Bika, polako se približavajući poslednjoj fazi Meseca, završavajući započeto, na putu ka tišini i miru koju ova faza donosi.

Za sam kraj nedelje, Merkur će preći preko Sunca, iza kojeg je još od svoje retrogradnosti u znaku Blizanaca, Ovaj put će ga Sunce osvetliti u svom znaku, gde mu može dati najviše od sebe, preispitivanje će biti vezano za sve što je palo pod kontrolu i razmišljanje, šta je to što nam ne služi a opet određuje naš put u životu.

Posebno ćemo se pitati, pa možda i ući u verbalni konflikt, diskusiju, kada u toku dana Merkur napravi opoziciju sa Saturnom. Razmišljanja su vrlo ograničena i konzervativna, sva sreća pa ovaj aspekt ne traje dugo.

Za Ribe, Strelčeve i Rakove, period koji dolazi, daje još jednu šansu za oslobođenjem i za rast individualnosti.

Lavovi, Vodolije, Bikovi i Škorpioni i dalje imaju pune ruke posla oko izražavanja i realizovanja svojih potreba ili želja.

Blizanci, Device i Jarčevi mogu se lako naći u nekim konfliktnim situacijama, posebno zbog onog što će izgovoriti.

Vage i Ovnovi mogu biti uhvaćeni u nekoj avanturi.