Ples Planeta 02.08. – 08.08.2021

Cela godina se vrti oko fiksnog kvadrata, koji uključuje četiri znaka, Bik, Lav, Škorpion i Vodolija. Zajedničko za ova četiri znaka jeste da teško ulaze u neku akciju, teško se pokreću, radije čekaju da se nešto desi. Za njih je jako važna sigurnost i stabilnost, pa je upravo to kočnica za bilo kakvu promenu. Kada na kraju odluče šta će, ne odustaju od svoje odluke i namere, bez obzira na to sa čim su se suprotstavili, osnovna stvar koju treba da nauče jeste kada treba nešto okončati. Prema ovome, mi se sada cele godine i na kolektivnom nivou nalazimo u sličnoj situaciji, sa jedne strane zato što su dva glavna hronokratora u fiksnom znaku Vodolije, i sa druge strane imamo Urana u fiksnom znaku Bika. Kad god neka druga planeta napravi aspekt sa ovim planetama, mi smo stalno prozvani da izađemo iz komfor zone, a to nam teško pada, i uporno ostajemo na istom. Ovu nedelju će obeležiti četiri planetarna aspekta, od kojih će opet glavni učesnici sa našim ličnim planetama biti Saturn i Uran.

Već u ponedeljak opozicija Sunca sa Saturnom, čini da nam kreativnost bude ugušena samo zato što moramo da se držimo forme.

U utorak će Venera napraviti povoljan aspekt sa Uranom, naizgled sa jedne strane lojalnost, predanost i postojanost će biti u skladu sa slobodom i nezavisnošću, kada su odnosi u pitanju, a i kada je Venera u Devici, da li je to uopšte moguće? Može li ova Venera zaista da veruje i da se opusti u takvom odnosu?

U sredu će Merkur iz Lava napraviti kvadrat sa Uranom, spremite se na haos koji će izazvati u svetu tehnologije i računara. Važno je da se naučimo strpljenju i da ne poletimo previše kada su neke nove ideje i predlozi u pitanju. Takođe se može desiti da nas u samom startu neko ućutka i blokira. Pokušajte da usporite, kako na fizičkom tako i na mentalnom nivou.

U subotu je i poslednji izazov za ovu nedelju, kada će Sunce napraviti kvadrat sa Uranom…. i taman kada ste u ponedeljak odlučili da ćete sačekati, pa šta bude, evo vam aspekt koji ne da mira i vuče u promenu u oslobađanje od svega što nas drži u starom i poznatom.

Mesec će ove nedelje biti u svojoj zadnjoj fazi, prolazeći kroz znakove Blizanci, Rak i Lav u kojem ćemo imati u subotu popodne mlad Mesec. Pre svega će komunikacija biti naglašena posebno u ponedeljak i utorak, Bićemo skoncentrisani na želje srca, na potrebu da se izrazimo prema nekom ličnom osećaju i da na kraju lavovski snažno uđemo u novi ciklus pred nama, odlučni da promenimo sve što nam više nije udobno.