Ples Planeta 23.08. – 29.08.

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u Ribama i završavamo sa Mesecom u znaku Blizanaca, ova dva promenljiva znaka uglavnom upućuju na neke promene, ali i na brzinu tih dešavanja. Mesec će u ponedeljak iz znaka Riba napraviti samo dva aspekta i to jedan sa Uranom i jedan sa Marsom, kao da se nastavlja nemir od prošle nedelje, kao kada nikako da pronađemo svoj mir u duši, još jednom ćemo hteti da isteramo neka svoja prava, neke namere mada uistinu fali rešenost.

U ponedeljak imamo i prvi planetarni aspekt kroz vazdušni element se u trigonu grle Venera i Saturn, još jedna potvrda, još jedno obećanje i predanost zauvek. Sa ovim aspektom je svakako važno da potvrdu dobijemo u odnosu na to koliko zaista vredimo.

Merkur će biti ove nedelje aktivan kroz dva aspekta, jedan poprilično težak jer se suočavamo sa realnim, svakodnevnim i odgovornim, nasuprot Neptunu u Ribama koji budi iracionalni, emocionalni i snovima protkan deo nas. Najbolje bi bilo da poslušamo onaj deo nas koji će nam dati najlogičnija rešenja.

Aspekt sa Plutonom već sledeći dan u četvrtak će nas svakako staviti pred sam kraj starog i na sam početak novog. Strah se provlači kao sastavni deo svake promene, nekad zato što nećemo da se odreknemo poznatog, a nekad upravo zato što zaista ne znamo šta donosi budućnost. Izvor i jednog i drugog leži u nedostatku samopouzdanja, Merkur u Devici nije preterano hrabar ali je vrlo realan i pametan, neka vas ovaj put vodi na taj način.

Opozicija Venere sa Hironom i ovaj put budi sećanja na rane iz nekih ranijih odnosa, sve prepreke se mogu prebroditi a nove rane preživeti, odnosi nas uče, učite.

U petak Mesec prolazi kroz znak Bika, jedan lagani vikend je pred nama, vreme je da se malo opustimo i uživamo u prirodi.