Ples Planeta 30.08. – 05.09.2021

Ovu nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Blizanaca, sve što se nakupilo u toku vikenda sada ćemo imati potrebu i da raspravimo, dogovorimo. Reklo bi se da je ova nedelja praktično drugi deo prošle, još ništa nije dovedeno do kraja, a svaka ideja ili akcija je ostala samo u rečima izgovorena i obećana.

Merkur ima glavnu ulogu ove nedelje svakako, kao vladar početka nedelje i kao planeta koja u jutarnjim satima menja znak, ovaj put iz Device prelazi u znak Vage. Njegova pozicija na zadnjem stepenu po pravilu donosi zastoj i gužvu u saobraćaju a uz to i slabu komunikaciju, konekciju, slab internet, slabe veze, zastoj u podizanju sistema, nesporazume u nekim dogovorima i razgovorima… prelazak u znak Vage predstavlja jedan korak napred prema diplomatskim odnosima, ovo je korak kada se predomislimo i odlučimo da na miran način pronađemo rešenje. Ovo je znak u kojem se teži ravnoteži, razumevanju. Merkur koji inače oko tri nedelje provodi u jednom znaku, ovde će se zadržati u naredna dva meseca, pa je zbog toga upravo važno da se dobro organizujemo i ovaj period iskoristimo za popravku svim odnosa, za obnovu nekih dogovora, planova, da završimo neke započete projekte.

Nalazimo se u zadnjoj četvrti Meseca, što znači da je Mesec u fazi opadanja, u ovoj fazi imamo dobru energiju, jaki smo i osećamo se sigurno. U ovoj fazi treba da radimo sve za šta nam je potrebna dobra koncentracija i mir u duši. Za neke nove početke, sačekajte sledeću nedelju, kada budemo imali mlad Mesec.

U sredu Mesec prelazi u znak Raka i pravi lepe aspekte prema Suncu i Uranu, kako je u ovom znaku sve podređeno porodici i domu, možete uneti malo više svetla u svoj dom, osećati se slobodno i kreativno.

U četvrtak i petak će se osećati sukob između Marsa iz Device i Neptuna u Ribama. Inače su ova dva znaka vrlo različita, jedan teži jasnom i razumnom, isplaniranom, dok ovaj drugi više deluje iz nivoa osećajnog, posebnog i kreativnog, pa sa Marsom svaka akcija koja u sebi nosi previše strogosti i jasnoće osuđena je na propast i nerazumevanje. Nemojte ispravljati krive Drine, one su baš zato krive.

Nedelju završavamo sa aspektom Merkura i Saturna, izuzetno skladan aspekt, koji nažalost kratko traje, omogućava nam da stečeno znanje, konkretizujemo i realizujemo baš onako kako smo zamislili. Ovo je dan kada vredi sve prošlo i sve buduće. Vodite računa o pravoj meri, bez preterivanja i sa strpljenjem.