Ples Planeta 06.09. – 12.09.2021

Ovo je ta nedelja koja kada će glavna tema biti sve srećne i nesrećne ljubavi, a one dugotrajne, jasne i stabilne mogu isto tako biti uvučene u taj krug dešavanja. Već znate da je onda glavna planeta koja će doneti niz promena upravo Venera koja vlada svim odnosima, sada kroz znak Vage u prvi plan dolaze partnerski odnosi.

Već u prvim satima posle ponoći Mesec prelazi u znak Device i ponovo kaže…evo danas počinjem, sa zdravim životom, sa urednim životom, sa redom u svom životu, jer smo samo za jedan dan ispred maldog Meseca u znaku Device. Mlad Mesec je ustvari konjukcija Meseca sa Suncem, koje se ovaj put nalazi u znaku Device. Kako je ovo znak koji voli sve unapred da zna, sve unapred da isplanira i da bude dobro pripremljen za buduće, svakodnevne događaje, upravo to ćete raditi u prva dva dana ove nedelje. Preispitivanja, priprema dokumentacije, radova, završavanje započetog ali obojeno nekim novim idejama.

U ponedeljak imamo čak tri planetarna aspekta od kojih će dva napraviti Venera, jedan sa Plutonom, a drugi sa Jupiterom, u igri su znakovi Vaga, Jarac i Vodolija, pa opet imamo jednu Veneru koja se dvoumi između stabilne i jasne veze, u odnosu na ovu drugu koja je u potpunosti obuzima, koja joj daje slobodu izbora, koja je uči radosti. Nimalo lak zadatak, jer ako birate između veze u kojoj ste ili ako ste ušuškani u nekoj aferi, na kraju ćete se odlučiti za slobodu i izaći iz obe.

Mars koji je naš izvor energije istog dana je u trigonu sa Plutonom, pa se naša odlučnost i energija da nešto sprovedemo udvostručuje, sa dodatkom srećnih okolnosti.

U utorak je mlad Mesec, vreme da se započne nešto novo, ujedno ovaj mlad Mesec ima podršku od Urana, pa je to svakako nešto ekstremno drugačije, jedinstveno i originalno.

Od utorka Merkur prolazi kroz svoju senku, to se dešava oko tri nedelje pre retrogradnog Merkura, pa će za mnoge ovaj period biti uvod u nešto što mogu očekivati za vreme retrogradnosti ove planete. U svakom slučaju, polako se spremite za neka ponavljanja, za uspeh iz drugog puta, za čekanje u redu.

Sreda i četvrtak su dani bez planetarnih aspekata, samo će Mesec biti aktivan prolazeći kroz znak Vage, dodajući šlag na dešavanja u odnosima.

U petak će prvo Mesec preći u znak Škorpiona, a za njim i Venera. Oba ženska principa u znaku u kojem se ne osećaju najbolje, čini da se zbog nekih odluka ne osećamo dovoljno prihvaćeno i da nam fali nežnosti i ljubavi. Mesec prolazi kroz ovaj znak jednom u dvadesetosam dana, dok Venera u znaku Škorpiona boravi otprilike jednom godišnje. Prva pomisao je strastvenost, uživanje u ljubavi kroz jaku privlačnost, sa druge strane, ovu Veneru je lako povrediti jer teško ostvaruje nežnost i suptilnost u odnosu. U ovom znaku se Venera suočava se Plutonom, pa iako teži bliskosti, ona pod uticajem Plutona uživa u zavođenju, u telesnoj ljubavi, u slamanju srca, vrlo često i svog sopstvenog. Svakako zanimljiv vikend pred nama.

U nedelju Mesec prelazi u znak Strelca, ostavljajući za sobom Veneru u Škorpionu do 8. oktobra.