Ples Planeta 13.09. – 19.09.2021

Nedelja pred nama je kao i svaka na svoj način posebna. Pitanje je uvek koliko je za nekog lakša a koliko je za nekog teža. Prolazak Sunca kroz znak Device pravi reda, analizira i vrlo često se pita i preispituje u vezi svog ličnog angažovanja i davanja drugima, to je naravno povezano i sa sistemom lične vrednosti, upravo kroz Veneru koja je odnedavno prešla iz Device u Vagu, a uskoro će i Mars preći iz Device u znak Vage pa ako do sad nismo, verovatno ćemo u narednom periodu ući u diskusiju sa svima koji ne mogu da vide koliko vredimo ili koliko se dajemo.

Ponedeljak je bez planetarnih aspekata ali će Mesec iz Strelca aktivirati prvi planetarni aspekt u utorak, koji se dešava jednom godišnje između Sunca u Devici i Neptuna u Ribama od 2011. od kada je Neptun ušao u znak Riba. Kako je to Sunce, svetlo, u odnosu na planetu koja se povezuje sa onim što se ne vidi, možemo očekivati da neke stvari ipak izađu na videlo. U ovom aspektu neće biti ni lako ni udobno.

U sredu prelazi Mars u znak Vage, ovde je on posebno zainteresovan da stvara veze i kontakte, kako je ovo znak njegovog izgona i nije mu baš udobno u diplomatiji, nestrpljivi Mars može lako i da pokvari odnose.

Četvrtak je Jupiterov dan pa je povoljan za sve akcije koje nam donose neko širenje i dobit, to se neće odmah videti jer Mesec na zadnjim stepenima znaka Jarca preko Plutona, nas uvlači u krug strahova, ali će se energija promeniti i već popodne se sve može okrenuti za čitav krug.

U petak imamo dva planetarna aspekta, od kojih je Sunce trigon Pluton apsolutno najjači za ovu nedelju pa posle izazovnog aspekta sa Neptunom i posle razočarenja, spoznaje i razotkrivanja, eto nama snage da se podignemo i izborimo za svoje mesto pod suncem. Unutrašnje blokade i prepreke se čine savladive, autoriteti pokorljivi a stari obrasci promenljivi.

Istog dana će Venera iz Škorpiona imati kvadrat sa Saturnom u Vodoliji, ljubav, sigurnost i vrednost se stavlja na iskušenje jer iz ovog znaka kad Venera nešto želi onda ona to želi jako, sa Saturnom čak i protiv svih pravila, zakona i normi.

U toku vikenda, Mesec će nas utišati u znaku Riba, dovesti do tačke kada ćemo o svemu ponovo dobro razmisliti i sačekati prelazak u Ovna, sledeće nedelje, kada ćemo lakše doneti neke odluke.