Ples Planeta 20.09. – 26.09.2021

U jednoj nedelji, Mesec promeni tri znaka i realizuje jednu od četiri faza svog dvadesetosmodnevnog ciklusa. Najintenzivnije su faze mlad Mesec i pun Mesec, koje na različite načine svi mi doživljavamo kako na fizičkom, tako i na psihičkom nivou. Pun Mesec koji ćemo imati u utorak, aktivira emotivniji deo nas, određeni nemir i uzbuđenje koje može dovesti do nemirnog sna, osećaja umora, nervoze bez nekog jasnog razloga. Sunce je na zadnjem stepenu Device a Mesec u Ribama, previše analize, strahovi, nejasnoća i preemotivnost mogu nas posebno iscrpeti sledeće nedelje. Naravno na posebnost ovog punog Meseca utiču i aspekti drugih planeta, kao što je aktiviran, kroz Veneru, kvadrat Urana i Saturna, pa su ponovo tema razum i poverenje, nije dovoljno samo ono što mi sami mislimo, a opet je pitanje koliko možemo bilo kome da verujemo ili se oslonimo na nekog.

Ponedeljak je miran i sasvim običan dan, dok će nam utorak i sreda doneti poprilično filozofije, kroz aspekte Merkura sa Jupiterom i Plutonom, razmišljanja na temu smisla i besmisla, neki će biti isprovocirani, a neki će nas ostaviti bez reči, ne možemo razumeti svakog, niti možemo druge urazumiti iz našeg ugla, u svakom slučaju dobro je osloboditi se negativnih misli i gledati svoja posla. Možda je još važnije uvideti i poštovati granice svoje ali i tuđe.

Istog dana u sredu uveče u 21:21 Sunce prelazi u znak Vage, kada se dešava jesenja ravnodnevnica koja ujedno predstavlja i početak jeseni. Snaga ovog znaka jeste u saradnji, u razumevenju prema drugima, život u skladu sa drugima, ovo je period kada treba da radimo na saosećanju i razumevanju drugih, kako ne bismo izgubili one važne za nas same u pokušaju da kontrolišemo sve oko nas.

Venera koja vlada znakom Vage u četvrtak, posle bitke sa Saturnom, ulazi u napet aspekt opozicije sa Uranom, pa sve što budemo hteli da popravimo u odnosima može da završi u sukobu ako bilo koja strane pokuša da poseduje ili vlada onom drugom.

Ovu nedelju na kraju ipak završavamo sa jednim dobrim aspektom između Marsa – napred i Saturna – nazad, pomireni u energiji zasnovanoj na iskustvu i starim vrednostima, neke ideje su na samom pragu svoje realizacije.