Ples Planeta 04.10. – 10.10.2021

Merkur je sada u punom, jakom retrogradnom hodu, dešava se da se njegov negativan uticaj najjače oseti na samom početku i kraju, pa možemo očekivati da je ovo nešto mirnija faza.

Ponedeljak započinjemo sa Mesecom u znaku Device, uz retrogradni Merkur je vreme da se otarasimo svakakvog viška koji se nakupio, odličan period da se pospreme ormani, da se pregledaju svi ćoškovi i da se pobacaju skupljači prašine. Prvi planetarni aspekt će napraviti upravo Merkur sa Jupiterom, pa je dobro imati šire vidike, vreme je da mislimo i na potrebe drugih, vreme je da poklonimo ono što nam više ne služi, ili da se angažujemo kako bi drugima pomogli.

U utorak popodne Mesec prelazi u znak Vage, u susret Suncu, aspekt koji predstavlja mlad Mesec, u znaku Vage se obično bavimo odnosima, bavimo se razlikama u mišljenju, lepo je biti u harmoniji sa drugima ali to nije uvek lako, baš kao što nije lako prihvatiti sopstvenu krivicu, ponekad se vrtimo u istom krugu smatrajući da smo samo mi u pravu. Novi ciklus meseca traži od nas da započnemo nešto novo, drugačije, bolje.

U sredu Pluton izlazi iz svog retrogradnog hoda, u kojem se nalazi od aprila, period kroz koji smo prošli i povratak na stepen sa kojeg je krenuo retrogradno će se desiti krajem januara 2022., sve do tad praktično možemo potvrditi naučeno i videti da li smo u stanju da primenimo naučeno. Pluton je planeta koja vlada znakom Škorpiona, znak koji se povezuje sa dubokim unutrašnjim emocijama, onim koje su u tami i nevidljive, svaka promena koja je uzrokovana pozicijom ili aspektom Plutona, često dovodi do velikih preokreta, do porušenih temelja i započinjanje novog poput rođenja.

U četvrtak Venera menja znak, iz svog izgona u Škorpionu prelazi u optimističniji znak Strelca, odnosi postaju lakši, manje emotivni, ljubomora i posesivnost popušta, preterivanje, neumerenost, zaljubljivanje, avantura i aferoidnost dolaze na scenu.

A sada vikend, ja bih sve aspekte ovaj put spojila u jedan, mi imamo Sunce u znaku Vage, koji je u slabom dostojanstvu, baš kao i Mars, Merkur je tu u znaku svog tripliciteta ali retrogradan, sa druge strane imamo i Urana iz Bika koji cilja kroz manje poznat aspekt inkonjukcije…. sve zajedno deluje kao upozorenje pred velikom eksplozijom, ne samo na ličnom nivou, ne samo na kolektivnom nivou, ovo je aspekt koji možemo doživeti i kroz razne neugodnosti, prave eksplozije, nesreće, požari, ili kroz neke prirodne nesreće. Vikend pred nama nosi u sebi jednu poruku da usporimo, da svoj ego umirimo, da svoju snagu usmerimo u zajednicu, da komuniciramo tako što ćemo slušati a ne čekati da odgovorimo, kritikujmo konstruktivno. Mesec iz Strelca će nas podržati da budemo mudri i dostojanstveni.