Ples Planeta 11.07.2022 – 17.07.2022

Ponedeljak započinjemo radno, baš kako to priliči Mesecu u znaku Jarca, u opoziciji sa Venerom odričemo se zabave i lenčarenja.

Na pragu smo punog Meseca u sredu kada će se upravo ovaj Mesec u Jarcu zasijati u punom sjaju nasuprot Suncu u znaku Raka. Puno je drugih izazovnih aspekata u igri, kao i ova opozicija, što će nas emotivno uznemiriti i pokrenuti već postojeće teme vezane za emocionalnu zabrinutost, odgovornost, saosećajno ponašanje. Treba da se vodimo osećajem odgovornosti ali u pravcu promena.

Istog dana će  Venera napraviti trigon prema Saturnu. Venera predstavlja ljubav, odnose, senzualnost, sigurnost i vrednosti. U harmoničnom aspektu sa Saturnom kroz vazdušni znak Blizanaca i Vodolije, čeznemo za slobodom ali možda ipak želimo i više sigurnosti, uključujući naše odnose ali i prijateljstva. Sa ovim aspektom je to moguće, više nego bilo kada pa makar to trajalo samo par dana.

Sledećeg dana će opet Venera biti aktivna ali ovaj put u napetom aspektu sa Neptunom, ovo je aspekt čežnje, svako žudi za nečim, ovaj put se uglavnom misli na želju za partnerom, povezivanjem, ljubavlju. Treba prepoznati i aspekt ovisnosti, jer ovaj aspekt može da nas odvede i u iluziju našeg predmeta želje, nemojte se izgubiti.

U subotu će Merkur biti u egzaktnoj konjukciji sa Suncem, prestižući ga, da bi ponovo bio ispred Sunca do sledeće retrogradnosti. Aspekt daje svetlu misao, jaku koncentraciju, sjajne ideje. Naše razmišljanje kontroliše sve u našem životu, koliko je  neka misao i kontrola ispravna i korisna za nas? Da li nam to mišljenje služi ili nas određuje? Sada će nam to biti jasnije, sa mogućnošću da se otpusti sve što nam ne služi.

Susret Merkura sa Neptunom, može nam povećati intuiciju ali i osetljivost, aktivirajući kreativnost i duhovnost, najbolje od ovog aspekta će nam objasniti da svet ne funkcioniše samo na nivou uzročno – posledičnog, već da postoje i neki drugi oblici razumevanja.

Ova nedelja se nadovezuje na prošlu, porodična pitanja, odnosi, čežnja za slobodom ili za idealnom ljubavi, biće tema svih znakova, naći će se vreme za razmišljanje, za osećanje ali i za otpuštanje i opraštanje.