Ples Planeta 25.07.2022 – 31.07.2022

Već u ponedeljak imamo zanimljiv susret dva benefika, Venere u znaku Raka, u kvadratu sa Jupiterom u znaku Ovna. Iako je kvadrat, ovaj aspekt treba posmatrati pozitivno, možda upravo sada imamo previše ponuda, puno nekih srećnih okolnosti pa smo u nedoumici šta je ono što je pravi smisao našeg života. U ovom periodu će se aktivirati i susreti sa drugim ljudima, možda ih je previše pa jedni drugima stoje na putu.

U utorak će nas aktivirati još jedan kvadrat, Merkur iz Lava u odnosu na Marsa u Biku, naši razgovori ili komentari mogu biti vrlo nezgodni, oštri, tvrdoglavi. Treba da vodimo računa da ne povredimo sebe i druge kroz neki nalet kritike ili kroz razgovor. Treba biti oprezan čak i kada isplivaju neke informacije koje nam se neće dopasti, vodite računa da se suočite sa pravim krivcem.

Ovaj aspekt prati Merkur kvadrat Uran, jer su upravo Mars i Uran blizu, pa je zaista napeta atmosfera, imamo osećaj da možemo postići i realizovati svaku ideju koja nam se bude javila, sačuvajte tu misao i budite oprezni u realizaciji, ishitrenost može u potpunosti da nas onemogući i ostavi bez rezultata. Strpljenje je ovde od pomoći.

U četvrtak se Jupiter u Ovnu okreće retrogradno na 8. stepenu i u svom hodu ostaje sve do 24. novembra, kada će se ponovo naći u Ribama na 28. stepenu, na kojem će se okrenuti u direktno kretanje. Iza sebe imamo period od dva i po meseci za koje vreme je Jupiter bio u znaku Ovna, treba da se zapitamo šta je to što se promenilo, šta nam je to donelo, kako možemo da zadržimo svoje ideje i projekte nastale u tom periodu. Ukoliko nismo ništa uradili ili nam se nije ništa posebno desilo, treba se upustiti u analizu kako da se to promeni i da u novembru budemo spremniji.

Istog dana u četvrtak uveče u 19:55 je mlad Mesec, novi ciklus Meseca koji traje 28. dana, ovaj put započinje u znaku Lava i trebao bi nas povezati sa našom unutrašnjom snagom kreativnosti i aktivnosti. Međutim, naredni period je povezan sa puno planetarnih aspekata, koje ne smemo zaboraviti, Mars će u Biku napraviti konjukciju sa Uranom Severnim Mesečevim Čvorom, konjukcija je za samo 4,5 stepeni udaljena od kvadrata sa Saturnom, a tu je i opozicija Merkura sa Saturnom, pa time imamo jak T- kvadrat, koji nosi u sebi simbol revolucije. Bik predstavlja teritoriju, prirodu, resurse, imetak, vrednosti i sigurnost u domu i državi. Merkur u Lavu će hteti da vlada i smatra da sve treba da pripada pojedinim ljudima ili državama, kapitalistički. Kako je moguće osvojiti bez nasilja, kako je moguće zaštiti se bez nasilja. Ulazimo u jedan vrlo nemiran period, pun izazova, konflikata i nesporazuma, važno je da budemo svoji i da slušamo svoje srce i da podržimo one kojima je to zaista potrebno. Briga i podrška nije uvek prihvaćena, u odnosima nailazimo na prepreke, na kraju je ipak najvažnije da ne ulazimo u nepotrebne verbalne prepirke. Ne možete pomoći onome ko to ne želi.