Ples Planeta 24.10.2022 – 30.10.2022

Ponedeljak je dan pod uticajem svega što se izdešavalo u nedelju tako da ovu nedelju počinjemo od utorka, koji nimalo ne zaostaje za nedeljom.

Sunce i Venera su promenuli znak i ušli su u Škorpiona, koji je sam po sebi poseban, aktivan znak. Kako su Mesečevi Čvorovi u znaku Bika i Škorpiona, upravo blizu Sunca koje sada prolazi znakom Škorpiona sa mladim Mesecom dešava se i pomračenje Sunca. Pomračenja su izuzetno značajna za svakog od nas i tumače se u odnosu na to kakve aspekte prave sa našim ličnim planetama i u kojoj kući se dešavaju u našem ličnom horoskopu. Aspekt sa određenom planetom ukazuje i na oblast u kojoj možemo očekivati promenu. Ova eklipsa osim Sunca dotiče i Veneru koja u stopu prati Sunce, pa upravo imamo pomračenu konjukciju Sunca, Meseca i Venere, reč je o odnosima i to bračnim, ljubavnim, aferoidnim. Čega se držimo protiv naše volje, možemo li otpustiti, možemo li se odlučiti prateći ono što naše srce želi? Aspekti koji se istovremeno dešavaju, umnogome utiču takođe na ovu eklipsu pa ćemo se zapitati na šta smo prisiljeni, čega se plašimo, šta je stvarnost a šta potisnuta želja, ako nam je potrebna pomoć, treba je potražiti, nekad je korisno poveriti se, treba samo znati kome se poveriti.

Sad kad smo duboko zašli u razmišljanje u četvrtak će nas Merkur ponovo posle aspekta sa Saturnom, kada smo čvrsto rešili, na duži period, kako ćemo i šta ćemo…eto nekih novih aktivnosti i predomišljanja jer Mars je u trigonu sa Merkurom a sa Plutonom će napraviti kvadrat. Konačno ćemo otkriti naše granice kako u pozitivnom, optimizmom ispunjenom pravcu ali i u negativnom, strahom ispunjenom pravcu. Budite istraživač a ne žrtva.

U petak se Jupiter ponovo vraća u znak Riba, i tu će ostati do 20. decembra, a tada će ponovo preći u znak Ovna i ostati u njemu do 16. maja 2023. Sam povratak govori o tome da je ostalo još nešto što je povezano sa našom potragom za dubljim smislom života. Tu smo sposobni da kroz posebne tehnike doživimo viša stanja svesti, da dosegnemo duhovnost i da se uzdignemo do većeg sebe.

U subotu će Merkur preći u znak Škorpiona, pa su to mogućnosti za analizu svega vidljivog i nevidljivog. Otkriće on svašta, samo treba paziti da se ne pretera i da se ne dodaje negativno na ono što je već samo po sebi problematično. Iskrenost se savetuje svakako, naravno ako je to uopšte moguće.

Na kraju nedelje, Mars u Blizancima postaje retrogradan, kako to nije osobina Marsa koji nas inače pokreće, on je Bog rata predstavljajući snagu, aktivnost, hrabrost, inicijativu i moć. U toku njegove retrogradnosti ove osobine nam nisu dostupne, da li zbog nekog unutrašnjeg otpora, da li nas neko kome verujemo sputava, jedno je sigurno da dok energija ne teče ka spolja, glavna akcija se dešava unutar nas, pa ni rezultati nisu vidljivi.

Mars takođe predstavlja agresiju i nasilje, sa ovakvim Marsom možemo biti razdražljivi i ljuti ali da ipak taj bes i ljutnju ne možemo ispoljiti, to može dovesti do samopovređivanja ali i do psihosomatskih upalnih procesa.

Mars je volja, slobodna volja, pa u zavisnosti od toga koliko smo slobodni da delujemo, možemo se naći u nekoj napetoj situaciji koja će pokrenuti pitanja ega.

U znaku Blizanaca, Mars se bori kroz komunikativnost, jezikom i pismom, upravo je vreme da se napiše prava istina, ako ona uopšte postoji, za svakog jednaka.