Ples Planeta 9.01.2023 – 15.01.2023

U toku ove nedelje pred nama biće aktivne lične planete i naravno Mesec.

U ponedeljak se ponavlja trigon između Merkura i Urana, aspekt koji smo imali 17. decembra. Ovaj put su obe planete retrogradne i u osnovi donose isto značenje, da ćemo imati niz inovativnih i originalnih misli, sa razlikom da ipak treba da se čuvamo od ishitrenih odluka. Merkur u znaku Jarca je izuzetno precizan a u kontaktu sa Uranom treba da uključimo sve što nam moderna tehnika nudi u cilju postizanja što boljih i efektnijih rezultata.

Istog dana će se Venera naći u trigonu sa retrogradnim Marsom, pa ćemo imati period slaganja u odnosima, dobro međusono razumevanje i podršku među partnerima. Kako se aspekt dešava u vazdušnim znacima Vodolije i Blizanaca ovo je dobar period za komunikaciju i korisne dijaloge. Sa Venerom možemo uvek računati i na kreativnost, pa je dobar period za sve koji se bave nekom kreativnom delatnošću.

Sve do petka su aktivni samo Mesečevi aspekti koji se dešavaju iz znaka Device i Vage, pa ćemo se baviti uvođenjem reda u svakodnevnicu, što podrazumeva navike vezane za ishranu, odmor, san, zdravlje… ove nedelje je Mesec u zadnjoj fazi, koja podrazumeva tišinu.

U četvrtak će se Mars okrenuti direktno, izlazeći iz svog retrogradnog hoda može napraviti još po koju neugodnu situaciju i posvađati tamo gde inače vlada sloga, vreme je da se uči iz grešaka, za početak strpljenje i strategija treba da budu pre akcije prioritet.

U petak će Sunce napraviti sekstil sa Neptunom, dan kao stvoren za razgovor sa samim sobom, dobro je koristiti i neku od tehnika meditacije u cilju pronalaženja odgovora unutar nas samih.

Na kraju nedelje ostaje još samo jedan aspekt koji će napraviti Venera sa Uranom, ovde imamo Veneru u Uranovom znaku i Urana u Venerinom znaku, takozvanu recepciju, što čini da se obe planete osećaju kao svoj na svome i deluju pozitivno, iako je aspekt napet, u ovom slučaju daje svesnu akciju da se napravi promena i izbalansira sa jedne strane pristup i sigurnost, a sa druge strane prepuštanje i sloboda. U odnosu na to da je Venera u ponedeljak bila u harmoničnom aspektu sa Marsom, ovaj aspekt će samo još više doprineti da se u odnosima stvori sklad, sporazum i osećaj slobode u partnerskom odnosu.