Ples Planeta 23.01.2023 – 29.01.2023

Jedna mirna nedelja je pred nama ako ne pridajemo značaj tome da ovu nedelju počinjemo sa čak četiri planete u znaku Vodolije. Sunce i Mesec su napravili konjukciju i započeli novi krug koji će trajati 28. dana, a Venera se našla u konjukciji sa Saturnom u istom znaku kao i dva svetla. Znak Vodolije nas uglavnom tera i podseća da ne moramo baš u svemu da se pridržavamo pravila, da ne moramo u svemu da budemo strpljivi i istrajni, čak i sa Saturnom u Vodoliji se lako ruše norme i postavljeni zakoni. Sve što smo započeli sa ovim Mladim Mesecom vuče u promenu ali to nije ona koju detaljno planiramo, to je ona što nam klikne u trenutku, to je ona što nas probudi u sred noći, to je ona ideja koja nam se pojavi niotkuda. To je taj trenutak koji treba da prepoznamo i da znamo da je došlo vreme.

Prvi planetarni, i jedini aspekt ove nedelje, je sjajan pozitivan, ushićujući aspekt između Sunca i Jupitera. Jupiter je planeta koju vezujemo za mudrost, filozofiju, daleka putovanja, srećne okolnosti, duhovnost.. u znaku Ovna, njegova pažnja je usmerena na akciju, na borbu, na strast, na suprostavljanje. Njegov tranzitni vladar Mars je do nedavno bio retrogradan, pa baš i nismo mogli osetiti svu tu simboliku borbenosti i akcije, ali je sada to krenulo u direktnom pravcu i već ste dobili odgovore, rešenja, pristigle su prijave, javile su se neke mogućnosti, neke nove poruke su stigle, ovo je vaš put, ovo je ona srećna okolnost na koju ste čekali. Sunce je u znaku Vodolije spremno da uđe u rizik, da povuče ovog Jupitera u potragu za smislom života.

U petak na Venerin dan, imamo prelazak Venere u svoj znak egzaltacije, ona je ovde sklona idealizovanju, veoma je romantična i sklona sanjarenju, kako Venera vlada odnosima već vam je jasno da ćemo se tu upustiti u svakakve avanture, sada je period kada se lako možemo zaljubiti u svakog ko ispunjava bar deo našeg idealnog partnera, sve dok se ne približimo Neptunu koji će nas u potpunosti zaslepeti i probuditi kada to najmanje očekujemo.

Venera je i umetnost, i osećaj za lepo, pokreće naše kreativne sposobnosti, budite stvaralac, predstavite svoje radove, izložite svoje umeće, neka i drugi vide lepotu koju ste stvorili.

Ova Venera nas uči i da je najveća radost ona koja živi u nama i da je jedini način da ispunimo svoju čežnju i očekivanja, kroz naše unutarnje biće. Unutarnje obilje vodi do spoljašnjeg obilja.