Ples Planeta 17.04.2023 – 23.04.2023

Zanimljiva nedelja pred nama jer skoro sve dane možemo preskočiti i fokusirati se samo na četvrtak i subotu. Ostalim danima vladaju samo mesečevi aspekti, koji su naravno takođe važni jer Mesec budi planete. U ponedeljak je Mesec još u znaku Riba i čini da smo usporeni, mirni, neaktivni. Od utorka, prelaskom u znak Ovna energija se budi, osećamo nadolazeći Mlad Mesec koji predstavlja nove početke.

Poslednji Mlad Mesec se već desio u znaku Ovna 21. marta, sada u istom znaku ali na zadnjem stepenu, na 29., prelazni stepeni iz jednog znaka u drugi imaju posebnu vrednost, spoj energije dva znaka, ovaj put znaka Ovna i Bika. Ovo je kao napred – nazad, aktivnost – primena, idealno – realno samo su neke od nadolazećih mogućnosti koja nam se nameću, Ovan je vatrena energija a Bik je prirodni ritam. Poteškoće nastaju kada delujemo protiv prirodnog ritma, pogotovo što je Bik sporiji u odnosu na znak Ovna. Ovaj Mlad Mesec je i pomračenje Sunca, nagoveštavajući period od šest meseci pred nama, gde će se pojaviti niz novih okolnosti u kojima ćemo morati da donosimo odluke za i protiv, bez da se ostane neutralan. Istog dana će Sunce promeniti znak i napraviti kvadrat sa Plutonom, vreme je da razjasnimo naše stvarne, iskrene motive. Ponekad je preterana aktivnost, upravo beg od stvarnosti, od onog u čemu smo se zatekli.

Prelazak Sunca u znak Bika, u četvrtak prepodne u 10:30, bavi se osiguranjem i zadržavanjem svega što je Sunce u Ovnu osvojilo u prethodnih mesec dana. Narednih mesec dana je sigurnost, materijalno, postojano, na prvom mestu. Sa ovim znakom svakako i uživanje i radost, pravi je blagoslov postići balans između uživanja i suzdržanosti, kao i velikodušnosti i sigurnosti. Vladar znaka Bika je Venera u Blizancima, pa ćemo u skaldu sa tom Venerom imati veoma radostan i srdačan period dobre komunikacije.

U subotu u znaku Bika usporiće i preći u retrogradni hod Merkur i tako će se kretati sve do 15. maja. Razmišljanje je sporije ali temeljitije, prilikom investicija, u području deonica ili nekretnina treba biti oprezan i sve proveriti nekoliko puta. Ovo je period kada astrologija upozorava da treba dobro da pazimo kada potpisujemo neke dokumente ili kada donosimo neke važne odluke. Za osobe koje u svom natalu imaju retrogradnog Merkura ovo može biti dobar period za sve što je u simbolici Merkura, ugovori, dogovori, kupovina, putovanja. Ovo je takođe dobar period za ono što se ponavlja, izlazak na ispit, početak nekog posla koji podrazumeva ponavljanje. U toku ovog perioda ukoliko vam se desi nešto neočekivano, može doći do predomišljanja ili povlačenja istog, neke objave se mogu promeniti, neke greške se povući i slično.