Ples Planeta 24.04.2023 – 30.04.2023

Ove nedelje glavnu ulogu nosi Mars, planeta koja nam daje pokretačku energiju. Trenutno se nalazi u znaku Raka, gde je on u znaku svog pada, pa samim tim ta energija koja nas pokreće nije jaka onoliko koliko bi bila da je Mars u nekom drugom znaku, kako je ovo vodeni, kardinalni i emotivni znak, energija koja nas pokreće je poprilično emotivna, bez realnog razmišljanja, bez suzdržavanja, pa smo svakako u ovom periodu pod uplivom impulsivnih i nepromišljenih odluka, sukobi kako verbalni tako i fizički su vrlo česti sa ovom pozicijom Marsa.

U toku ove nedelje Mars će u ponedeljak biti u sekstilu sa Merkurom, što je pre svega komunikacija, oštra, jasna, direktna. Merkur je retrogradan, pa su to onda ponavljanja nekih starih priča, buđenje nekih starih rana, neke povrede koje nisu oproštene, vreme je da se oprosti i da se te stare rane iscele. Možda treba sami sebi da oprostimo.

U utorak će Sunce biti u sekstilu sa Saturnom, zemlja i voda se dobro slažu, ovaj aspekt nam razvija veru u uspeh. Saturn stavlja dužnost i odgovornost iznad svega, dok sa Suncem u Biku idemo prema ostvarenju i realizaciji svojim želja.

Na kraju nedelje, ponovo aktivan Mars, u sekstilu sa Uranom. Brzina, tačnost, inovativna tehnika. Uran je uvek za slobodu i promenu, Mars mu tu može pomoći ali mu treba dozvola od emotivnog Raka. Sa ovim aspektom možemo pokušati nešto potpuno novo, drugačije, originalno, jedino što može zasmetati je ishitrenost.

Mesec se kreće kroz znak Raka, Lava i Devicu, u fazi rasta je i priprema se za pomračenje.