Ples Planeta 29.05.2023 – 4.06.2023

Sam početak nedelje, tačnije cela nedelja do subote je bez planetarnih aspekata, što znači da ćemo osećati samo Mesečeve aspekte koji će biti zaduženi da probude određene planete. Mesec se ove nedelje kreće kroz znakove Vaga, Škorpion i Strelac, u fazi je rasta pa hteli mi to ili ne osetićemo određenu napetost, posebno u četvrtak i petak dok bude prolazio kroz znak Škorpiona. Kvadrati i opozicije prema čuvenom T – kvadratu od pre desetak dana će se i dalje osećati kao teret na leđima, kao beznađe ili kao krug iz kojeg nema izlaza.

U četvrtak ćemo osetiti i inkoonjukciju između Marsa i Saturna, što će dodatno da nas uposli, Mars nas pokreće, mi smo spremni samo treba da poletimo, dok nas Saturn usporava svojom kontrolom pa to deluje kao kad skočimo ali nedovoljno daleko jer nismo bili dovoljno precizni. Mars u Lavu je izuzetno tvrdoglav pa će svoje ideje sprovesti kako zna i ume, malo ko ga može sprečiti u tome. Naravno upravo to stvara konflikt i potrebu za prilagođavanjem. Pronađite se u svojoj ulozi i budite strpljivi ili taktičniji u sprovođenju svoje namere.

U subotu će nas svojom lepotom osvojiti lep aspekt između Venere i Neptuna, otvoriti mogućnost za romantične ljubavi ili duhovnu predanost, rast. Ovaj aspekt nam ostvaruje snove, realizuje ono o čemu sanjate.

Naravno kontakti sa Neptunom mogu povećati osećajnost i čežnju, najbolje je da se povežemo sa našim unutrašnjim tako što ćemo se potpuno opustiti i negde u miru uživati u ovom danu.

Na kraju nedelje, zadnji dan će se kroz znak Blizanci – Sunce i znak Strelac – Mesec, desiti pun Mesec pod uticajem tri aspekta. Jedan je Jupiter u konjukciji sa Mesečevim čvorom, drugi Merkur konjukcija Uran i treći koji dolazi Venera opozicija Pluton. Ovo mogu biti karmički dani koji su obojeni znanjem, usavršavanjem i napredovanjem na polju znanja, samospoznaja na nivou svakodnevnice, razmišljanja koja mogu biti ubrzana, nemirna ali i promenljiva. Sa Venerom i Plutonom mi se opet pitamo za šta smo i zašto smo vezani za naše vrednosti ili odnose…ili je to upravo jedno te isto, vezanost znači i zarobljenost, od čega treba da se oslobodimo, odreknemo, da bismo bili potpuno slobodni. Ovaj pun Mesec nam može razjasniti, osvetliti upravo tu nedoumicu.

Aspekt Merkura i Urana u Biku će nam dodatno doneti neke genijalne ideje, samo treba ostati na zemlji, biti realan, tako je sve moguće.