Ples Planeta 12.06.2023 – 18.06.2023

Ovu nedelju započinjemo pod uticajem Merkura iz znaka Blizanaca, iako je Merkur ovde u svom sedištu, donoseći nam jasnu misao i niz informacija koje su se negde izgubile, svaka misao ili informacija nam se čini uznemirujuća, valjda smo se ulenjili tokom boravka Merkura u Biku.

Ove nedelje imamo samo dva planetarna aspekta, oba puta Merkur u aspektu sa Saturnom i sa Venerom, i Mlad Mesec gde su učesnici svetla, Sunce i Mesec.

Prvi aspekt Merkura i Saturna u četvrtak, daje nam sliku naše nesavršenosti, postajemo svesni svih svojih neznanja i nestručnosti. Možemo biti samokritični i sami uvideti gde treba da radimo na sebi ili će nam neko ukazati na to. Jako je važno da ovo ne preraste u odustajanje, već upravo u napredovanje kroz poboljšanje svojih kvaliteta.

Saturn se nalazi trenutno u znaku Riba i u subotu će biti njegovo prvo retrogradno kretanje u ovom znaku. U ovom duhovnom znaku sa Saturnom učimo  kako da izbegnemo prepreke na putu ka duhovnosti. Saturn je planeta vladar vremena, najdalja planeta koja se može videti golim okom, planeta na granici materijalne realnosti. Saturn je životni učitelj, da bolje vidimo prošlost, kako bismo bolje napredovali u budućnosti. Područje kojim vlada u svačijem horoskopu će odrediti na čemu treba da radimo, koje su to lekcije koje su nam preostale. U znaku Riba, koji je poslednji znak Zodijaka, stojimo na pragu nekog iskupljenja, kao da gubimo nešto, opraštamo se od nekog ili nečega, postavljamo granice u odnosu na druge, postajemo emotivniji ali i empatičniji, shvatamo važnost duhovnog puta, postavljamo temelj za nove ciljeve, za realizaciju snova.

Na kraju nedelje nas čeka jedan novi Mlad Mesec i novi ciklus od 28. dana je pred nama, iz znaka Blizanci, ovaj put je mlad Mesec u bliskom kvadratu sa Neptunom u znaku Riba, što je povezano sa duhovnošću. Blizanci vladaju posmatranjem, učenjem, sticanjem znanja, ali nije svako znanje ono koje se stiče umom. Postoji i holističko znanje, što znači da se telo i duša posmatraju kao celina, koja treba da živi u harmoniji sa psihosocijalnom  okolinom. Sa znanjem dolazi i poverenje iz kojeg izrastaju snaga i samopouzdanje.