Ples Planeta 26.06.2023 – 2.07.2023

Već prvi dan u ponedeljak imamo dva izazovna aspekta.

Merkur kvadrat Neptun, aspekt koji nam zamagljuje misli i donošenje jasnih odluka, sa Merkurom su uvek u pitanju znanje i informacija, pa ovde možemo očekivati da se neke informacije skrivaju, da nešto ne treba da se sazna ili ono što nam dođe kao informacija može biti neka laž, neka prevara. Sa ovim aspektom je najbolje ostati u tišini i baviti se sopstvenim duhovnim rastom.

Istog dana su Mars i Uran u kvadratu, aspekt koji se smatra opasnim jer nas pokreće na nepromišljeno delovanje. Energija dostiže tako visok nivo da je neophodno pražnjenje pa nam se na putu može naći i ko treba ali i ko ne treba. Sa druge strane treba se zapitati šta nam stoji na putu i upravo raščistiti put pred sobom, čak iako se nađemo na nepoznatom i neuobičajenom putu.

U utorak Merkur prelazi u znak Raka, u ovom emotivnom znaku Merkur deluje pod jakim uticajem osećanja, ono što treba da uskladimo u narednih dvadesetak dana jeste da se pronađe balans između misli i duše, posebno što je ovom prelasku prethodio aspekt sa Plutonom, koji nas je podsetio na potisnute misli, na one koje nas podstiču da nešto u potpunosti promenimo, da se transformišemo i da najpre razumemo sebe.

U četvrtak nas podržava aspekt trigona između Sunca i Saturna, ovaj put iz vodenih znakova Rak i Ribe. Iako treba da se pridržavamo tradicije, dužnosti, odgovornosti i pravila, pre svega treba da se vodimo sopstvenom intuicijom, da imamo potpuno poverenje u svoje ostvarenje. Ovom aspektu se pridružuje i Merkur, koji će samo pojačati misaonu osećajnost.

Istog dana je dobro oprostiti sebi i drugima, dan je povoljan da se stvari vide onakve kakve jesu a ne onakve kakvima mi želimo da ih vidimo. Važno je biti u skladu, biti svoj sa sopstvenim osećanjima bez obzira ko ili šta ih je pokrenulo.

U petak se Neptun okreće retrogradno i tako će se kretati sve do decembra ove godine. Neptun u znaku Riba okrenut je duhovnosti ali i iluzijama i zabludama koje se moraju ponovo proći i potvrditi u toku retrogradnosti.

Na kraju nedelje konjukcija Sunca i Merkura će sa Jupiterom biti u sekstilu, jedan vrlo optimističan aspekt koji daje vetar u leđa, kreativnost, pozitivne misli, širenje, budite brzi jer je aspekt kratkotrajan, realizujte nešto što vas odavno čini srećnim.

U nedelju će nas još dodatno uznemiriti Venera kvadrat Uran, aspekt koji će se ponoviti još dva puta jer nam se Venera sprema za retrogradno kretanje, ljubav, odnosi, posed, vrednosti, sada će nas ponovo staviti na ispit, šta nam je potrebno da budemo slobodni, čega se držimo a da nam to istovremeno oduzima slobodu…pitanje je sada.